Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Kasım 2021 10:07

Eşim FETÖ'cü deyip boşanma davası açtı! Yargıtay'dan emsal karar

Ankara'da eşi FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle boşanmak için mahkemeye başvuran bir kadın yerel mahkeme ve İstinaf Mahkemesi'nde reddedilince davayı Yargıtay'a taşıdı. Kadını haklı bulan Yargıtay, yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi.

Eşim FETÖ'cü deyip boşanma davası açtı! Yargıtay'dan emsal karar
fetöcü eş,boşanma davası,fetö,yargıtay

Ankara'da eşinden boşanmak için dava açan bir kadın boşanma gerekçesi olarak eşinin FETÖ'den tutuklanmasını gösterdi. Yerel mahkeme ve İstinaf Mahkemesi'nde reddedilen dava Yargıtay'a taşınınca kadın haklı bulundu ve davanın yeniden görülmesine karar verildi.

22 Temmuz 2016'da eşi Fetullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak suçuyla tutuklanan kadın, güvenlik güçlerinin evinde arama yaptığını ve çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu öne sürerek boşanma davası açtı. Ancak yargılama süreci sonunda mahkeme, erkeğin kusurlarının ispatlanamadığını ve kadının tamamen ksuurlu olduğunu belirterek davayı reddetti. Bu kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıyan kadın, burada da reddedilince Yargıtay'a başvurdu.

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR

Sabah'ın haberine göre, eşi FETÖ üyeliğinden tutuklandıktan sonra kendisinin ve çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu öne süren kadın bu kez istinaf mahkemesinin kararını Yargıtay'a götürdü. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise içtihatlara giren emsal karar verdi.

Hukuk Dairesi üyeleri tarafından verilen kararda kadının dava dilekçesinde eşinin FETÖ üyeliğinden tutuklanması nedeniyle boşanma talebinde bulunduğunu belirttiği, mahkemece bu hususun dikkate alınmaksızın değerlendirme dışı bırakılmasının doğru bulunmadığı kaydedildi.

EKSİK İNCELEME YAPILMIŞ

Hukuk Dairesi, mahkemece dosyada yapılan soruşturma neticesinde erkek hakkında ceza davası açılıp açılmadığı, varsa hakkında lehine ya da aleyhine verilmiş herhangi bir hüküm bulunup bulunmadığının araştırılarak, soruşturma ve yargılama dosyaları da birlikte değerlendirilerek karar verilmesi gerektiğini belirtip, eksik inceleme ile davanın reddedilmesinin doğru olmadığı kararını verdi.

 

Yargıtay tarafından yerel ve istinaf mahkemesinin verdiği itiraz kararı bozuldu. Dava dosyası, kadının eşinin FETÖ üyeliğinden ceza davası açılıp açılmadığı, varsa hakkında herhangi bir hüküm bulunup bulunmadığının araştırılarak yeniden görülmesi için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 28. Hukuk Dairesi'ne gönderildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...