Tgrt Haber
25 Ocak 2022 10:57

Eşinin kusuruyla alay eden yandı! Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay bir boşanma davasında emsal bir karar aldı. Sakatlanıp ayak başparmağı ayrık duran kocasıyla dalga geçen kadını kusurlu bulan Yargıtay, böylece yetersiz gerekçe nedeniyle boşanma davasını reddeden yerel mahkemenin kararı da bozuldu.

Eşinin kusuruyla alay eden yandı! Yargıtay'dan emsal karar
yargıtay,,boşanma davası,

Yargıtay, sakatlanıp ayak başparmağı ayrık duran kocasıyla dalga geçen kadını kusurlu buldu. Boşanma davasını reddeden yerel mahkemenin kararını bozdu.

SAKAT KALAN EŞİYLE DALGA GEÇTİ

Sabah gazetesinin haberine göre, Yalova’da yaşayan çift, birbirlerini çok severek evlendi. Ama zamanla sevgi de saygı da azalmaya başladı. Hatta kadın, iddiaya göre evlendikten bir süre sonra yaşadığı kaza sonucu bir ayağı sakat kalan ve ayak başparmağı ayrık duran kocasıyla sürekli alay etti.

YARGITAY EŞİYLE ALAY EDENİ HAKSIZ BULDU

Dalga geçilen koca da boşanma davası açmak için soluğu Yalova Aile Mahkemesi’nde aldı. Yerel mahkeme, yetersiz gerekçe ile davanın reddine karar verdi. Temyiz edilen dosya Yargıtay 2’inci Hukuk Dairesi'ne geldi. Heyet, yerel mahkemenin kararını oy birliği ile bozdu.

Yargıtay eşiyle dalga geçen kadını haksız buldu. Davanın reddi doğru bulunmadı. Dairenin kararında, adamın boşanma davası açmakta haklı olduğu vurgulandı. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın kanunen mümkün görülmediği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...