Tgrt Haber
11 May 2021 10:25

Eski kız arkadaşın fotoğrafını saklamak boşanma sebebi sayıldı

Yargıtay, eski kız arkadaşının resimlerini arabanın bagajında saklayan kocayı "ağır kusurlu" buldu. Mahkeme, fotoğrafı saklayan kocanın eşine tazminat ödemesine hükmetti.

Eski kız arkadaşın fotoğrafını saklamak boşanma sebebi sayıldı
yargıtay,karı,koca,boşanma,dava,eski kız arkadaş,fotoğraf,tazminat

Yargıtay'dan boşanma davaları konusunda emsal bir karar çıktı. Bir boşanma davasının temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, evlenmeden önceki kız arkadaşının fotoğraflarını arabasında saklayan kocayı ağır kusurlu buldu ve eşine tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

Şiddetli geçimsizlik sebebiyle ayrılmak isteyen bir çiftin davası Aile Mahkemesi'nde kabul edildi. Tarafların boşanmasına karar veren mahkeme, kadının lehine tedbir ve nafaka kararı verdi. Tarafların maddi ve manevi tazminat talepleri ise reddedildi. Karar temyiz edilince dosya Yargıtay 2. Hukuk Daire'sine gitti. 

Erkeğin tazminat ödemesine hükmedildi

Daire, davalı-karşı davacı kocanın eski kız arkadaşına ait fotoğraflarını aracının bagaj kısmında saklamasını kusurlu hareket sayıp Aile Mahkemesi'nin aldığı kararı bozdu. Yargıtay'ın kararında, fotoğraf saklamanın güven sarsıcı davranış olduğu, her iki tarafta kusurlar olsa da erkeği kadına göre daha ağır kusurlu bulunduğuna dikkat çekildi. Kadının tazminat talebinin reddedilmesi kararının ise kusur yönünden bozulmasına karar verilip erkeğin tazminat ödemesine hükmedildi.

Emsal nitelikte karar

Bozma kapsamı dışında kalan temyize konu diğer bölümlerin ise onanmasına karar verildi. Davalı-karşı davacı erkek tarafından süresi içerisinde karar düzeltme talebinde bulundu. Dosyayı tekrar inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı.

Eski kız arkadaşın fotoğrafının saklanmasının güven sarsıcı davranış olduğuna dikkat çekilen kararda; “Toplanan delilerle davalı-karşı davacı erkeğin, eski kız arkadaşının resimlerini arabasının bagajında sakladığı ve bu şekilde güven sarsıcı davranışlar sergilediği anlaşılmaktadır. Bu itibarla davalı-karşı davacı erkeğin karar düzeltme talebinin kabulü ile Dairemizin onama bozma ilamının bozmaya yönelik 2. bendinin kaldırılarak açıklanan şekilde değişik gerekçe ile bozulmasına karar vermek gerekmiştir” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...