Tgrt Haber
07 Şubat 2022 13:35

Yargıtay'dan emsal karar: Eski sevgiliden bahsetmek boşanma nedeni

Yargıtay'dan emsal bir boşanma kararı geldi. Sık sık eski sevgilisinden bahseden ve ‘onunla evlenseydim daha mutlu olurdum’ demeyi alışkanlık haline getiren kadının tavrı Yargıtay tarafından boşanma nedeni sayıldı.

Yargıtay evlilikte eski sevgiliden bahsetmeyi boşanma nedeni saydı
Yargıtay evlilikte eski sevgiliden bahsetmeyi boşanma nedeni saydı

Yargıtay, sürekli eski sevgilisinden bahseden, eşiyle evlendiğine pişman olan kadını haksız buldu. Kadının davranışları boşanma nedeni sayıldı.

Eskişehir’de şiddetli geçimsizlik yaşayan bir çift, karşılıklı boşanma davası açtı. Ancak dava yerel mahkeme tarafından reddedildi. Onur S. İse, Eskişehir 2’inci Aile Mahkemesi’nde dava açtı. Ancak yerel mahkeme bu iddia ile açılan boşanma davasını da yetersiz gerekçe ile reddetti. Bunun üzerine dosya temyiz edilerek Yargıtay 2. Hukuk Dairesine geldi. Daire heyeti dosyayla ilgili olarak temyiz incelemesini tamamladı.

YARGITAY'DAN EVLİLİKTE ESKİ SEVGİLİ KARARI

Dairenin kararında, kadının sık sık eski sevgilisinden bahsettiği, eşiyle evlenmekten pişman olduğunu, eski sevgilisiyle evlenseydi daha mutlu olacağını söylediğinin anlaşıldığından bahsedildi. Taraflar arasındaki ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan ermeyecek nitelikte bir geçimsizliğin olduğu vurgulandı. Erkeğin dava açmakta haklı olduğuna dikkat çekildi. Yerel mahkemenin hükmünün bozulmasına karar verildi. Sadakat yükümlülüğünün ihlalinin ilgili kanun kapsamında açıkça boşanma sebebi olarak düzenlendiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...