Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 09:10

5 kişilik ailenin dramı yürekleri sızlattı: Yüzde 90 engelli anne, çocuklarıyla tarlada yaşıyor

Antalya'da pandemi döneminde çalıştığı otelden atılan Çağlayan Halilibrahimoğlu, evinin kirasını ödeyemeyince ev sahibi tarafından çocukları ve yüzde 90 engelli eşiyle birlikte dışarı atıldı. Şu an tarlada yaşamını sürdürmeye çalışan aile, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

5 kişilik ailenin dramı yürekleri sızlattı: Yüzde 90 engelli anne, çocuklarıyla tarlada yaşıyor
engelli anne,,tarla,,antalya,

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan 5 kişilik Halilibrahimoğlu ailesi, evlerinin kirasını ödeyemeyince çocuklarıyla birlikte siteden atıldı. Eşyalarını biir tarlaya taşıyan aile, burada yaşam mücadelesi veriyor. 

Manavgat ilçesi Çolaklı Mahallesi’nde yaşayan Çağlayan Halilibrahimoğlu, önceleri otelde çalıştığını, pandemi ile birlikte iş bulamadığını belirtti. Halilibrahimoğlu, 2,5 aydır bir sitede bahçıvan ve bekçi olarak çalıştığını, 5 gün önce işten ve site içerisinde kaldıkları yerden çıkarıldıklarını, gidecek bir yerleri olmadığı için eşine ait tapusu olmayan tarlada açıkta yaşadıklarını söyledi. Diyaliz hastası olan ve yüzde 90 engelli anne ise ayağının da kırık olması nedeniyle hiçbir iş yapamazken, 1’i engelli 3 çocuğu ve eşiyle birlikte uzanacak yardım elini bekliyor.

"AYAĞA BİLE KALKAMIYORUM"

Sürekli hastanede tedavi görmek zorunda olduğunu belirten anne Sebahat Halilibrahimoğlu, içinde bulunduğu durumu şu ifadelerle anlattı: “Ayağımın da kırılmasıyla tüm işler eşimin üstüne kaldı. Bir de beni sürekli diyalize götürüp gelmek zorunda kaldı. Ben yüzde 90 engelliyim, ayağım kırık olduğu için ayağa bile kalkamıyorum" 

"YİYECEK İÇECEK BİR ŞEYİMİZ YOK"

3 çocukları olduğunu ve bir tanesinin engeli bulunduğundan rehabilitasyon merkezine devam ettiğini belirten anne, "İşten ve kaldığımız yerden çıkarıldıktan sonra ev tutacak imkanımız ve paramız olmadığı için eşyalarımızı da alıp babamdan kalan ve mahkemelik olduğu için tapusu olmayan bu tarlaya geldik. 5 gündür burada açıkta yaşıyoruz. İhtiyaçlarımızı da burada gideriyoruz. Yiyecek-içecek bir şeyimiz yok. Yetkililerden başımızı sokabileceğimiz bir konteyner ve gıda yardımı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...