Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 12:06

Kocasının öldürmek istediği Fatma Yasak'ı polisle yaptığı şifreli konuşma kurtardı

Eşinden gördüğü şiddeti sosyal medyada paylaşarak sesini duyuran Fatma Yasak, yaşadığı dehşeti anlattı. Ölümün kıyısından dönen talihsiz kadın, "Evlendikten kısa süre sonra sürekli kavga edip dayak yiyince ailemin evine dönüp boşanmaya karar verdim. Boşanmaya yanaşmayınca önümü kesip beni kaçırdı. Boş bir tarlada ikimizin de kafasına sıkacağını söyledi" deyip eşinin elinden nasıl kurtulduğunu da açıkladı.

Kocasının öldürmek istediği Fatma Yasak'ı polisle yaptığı şifreli konuşma kurtardı
FATMA YASAK,KADIN,ŞİDDET

2 sene önce sosyal medya yoluyla tanışan Fatma Yasak (27) ile Alper Tasalı (21), kısa süre sonra evlenmeye karar verdi. Evlendikten kısa süre sonra eşinden şiddet görmeye başlayan Fatma Yasak, evi terk edip babasının yanına yerleşti. Alper Tasalı kendini affettireceğini söyleyip eşini ikna etti. Ancak eve döndükten bir süre sonra yeniden şiddete maruz kalan talihsiz kadın, evden bir kez daha kaçıp babasının evine geldi ve eşine boşanma davası açtı.

EŞİNİ YOLDA DARBEDİP KAÇIRDI

Eşinin kendisine boşanma davası açtığını duyunca sinir krizi geçiren koca, işten dönen eşinin önünü kesip önce darbetti, daha sonra arabasına bindirerek kaçırdı. Yolda giderken emniyetin acil durum uygulaması KADES'i arayıp iş görüşmesi yapar gibi konuşan kadın, eşini güçlükle ikna edip ölümden döndü. Fatma Yasak'ın eve döndüğünde durumu polise bildirmesi üzerine Alper Tasalı gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan sanık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Alper Tasalı'nın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kocasının öldürmek istediği Fatma Yasak'ı polisle yaptığı şifreli konuşma kurtardı

"SON YEDİĞİM DAYAK 'TAMAM' DEDİRTTİ"

Yaşadığı felaketi anlatan Fatma Yasak, "2019 yılında internet üzerinden tanıştık. Muhabbetimiz ilerleyince buluştuk. 6 aylık bir süreçten sonra evlenme kararı aldık. Evlendikten sonra annesinin 1+1 evinde yaşamaya başladık. Annesiyle beraber yaşamaya devam ederken, evin küçük olması ve maddi sıkıntı sebebiyle yaşanan tartışmalar, kavgalar sonucu 2019'un ağustos ayında annemlerin evine geri dönmeye karar verdim. Oradan çıkıp geri geldiğimde ona boşanmak istediğimi söyledim. Fakat şu an korkup ses çıkarmayan çoğu kadın gibi tekrar korktum ve bu şekilde devam etmeye karar verdik. Ben ailemin evinde yaşadım ama ve bir yıl boyunca böyle devam etti. 'Neden yemek yapmıyorsun? Zaten çalışıyorum geliyorum sen daha erken geliyorsun' dedim. En son bayramdan önce akşamda yediğim dayak 'tamam' dedirtti bana" ifadelerini kullandı.

Kocasının öldürmek istediği Fatma Yasak'ı polisle yaptığı şifreli konuşma kurtardı

Boşanma davası açtığını ama eşinin boşanmaya yanaşmadığını söyleyen Fatma Yasaklı, "Anlaşmaya gelmezsen elinden geleni ardına koyma dedim. Telefondan mesajlar yolladı, 'Siz beni yaktınız, ben de sizi yakacağım. Çok kötü olacak bilmiyorsunuz' diye. Ama cevap vermedim, umursamadım. Bir zarar geleceğine inanmadım çünkü daha ne yapabilir ki diye düşünüyordum. Ta ki cuma günkü olaya kadar "dedi.

KADES'TEN YARDIM İSTEDİ

Kaçırıldığı anı da anlatan Fatma Yasaklı şöyle konuştu:

“İş görüşmesi için bir yerle anlaşmıştım, oraya doğru gidiyordum. Durağa vardığında yürümem gerekiyordu. Tam karşıya geçerken bir araba durdu önümde. Lastiği patladı diye düşündüm ben fakat içinden o çıktı. 'Arabaya bin' dedi, kabul etmedim, 'Ne işin var burada' dedim. Bir el ateş ederek arabaya binmemi tekrarladı. Bana ya da birine zarar gelecek diye arabaya bindim. Tam binerken, Allah’tan telefondan KADES’e bastım ve yola devam etmeye başladık. Nereye gittiğimizi sorduğumda 'Silivri’ye gidiyoruz. Boş bir tarla bulup ikimizin de kafasına sıkacağım' dedi. Polis aradı, açmak zorundayım. Aklıma iş görüşmesi geldi. Açtım, iyi günler dedim. 'KADES’ten çağrınız geldi doğru mu' dedi, 'Evet, doğru. Ben iş görüşmesine gelemiyorum ama Silivri’ye doğru gitmek zorundayım acil bir işim çıktı' dedim. 'Burası emniyet, biliyorsunuz değil mi' dediler, 'Evet biliyorum. Doğru kişiyi aradınız, beni aramıştınız. Sizinle görüşmüştük ama gelemiyorum, anladınız değil mi?' dedim. Onlar da "Tamam anladık, şimdi Silivri’ye mi gidiyorsunuz?' dediler. 'Evet şimdi Silivri yolu üzerinde gidiyoruz' dedim. WhatsApp‘tan konum atmamı istediler. Ben de hemen yollayacağımı söyleyip kapattım telefonu. Yolladım ve sildim mesajı.

Kocasının öldürmek istediği Fatma Yasak'ı polisle yaptığı şifreli konuşma kurtardı

POLİSTEN GELEN MESAJI FARK ETTİ

Eşini eve gitmeye ikna etmeye çalıştığını belirten Fatma Yasak, "Bana ön tarafa geçmemi söyledi. O sırada polislerden mesaj geldi, 'Durduğunuz yerde bize konum atın' diye ama eşim bunu fark edip telefonumu istedi. Mesaja bakıp 'Yeni sevgilin mi?' diye sordu, ben de sevgilim olmadığını, tanımadığımı söyledim. Karşı tarafa 'Sen kimsin' diye mesaj gönderip görüntülü aramaya çalıştı. Cevap verilmeyince önce benim telefonumu sonra kendi telefonunu fırlatıp yola devam etti. Telefonlar gidince o an tamamen yalnız olduğumu hissettim ve huyuna gitmeye çalıştım. Yaklaşık 15-20 dakika sonra benzin istasyonunda durduk. İhtiyacımı gidermem gerektiğini söyleyince benimle birlikte oraya kadar geldi, içeriye girdi ve beni bekledi. Ben girerken yanlış bir hareketimde vuracağını söyledi.  İstasyondan çıktıktan sonra 'Sen yorulmuşsundur, ben kullanayım arabayı' dedim ve direksiyonun başına geçtim. Aslında araba kullanmayı da bilmiyorum ama başka hiçbir çarem yoktu. Silahı, mermileri ve bıçağı bana vermesini söyleyip, 'Evden ufak çanta yapalım, sonra gidelim, kimse bizi bulmasın' dedim. Annemin evine geldiğimizde ise polisi aradım. Gelip onu gözaltına aldılar, Silahı da teslim ettim" sözleriyle yaşadığı korku dolu anları paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...