Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Şubat 2019 13:42

FETÖ'den yargılanan sanıklara hapis cezası

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 4 sanığa, 2,5 yıl ile 7,5 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

FETÖ'den yargılanan sanıklara hapis cezası
fetö,,hapis,

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda,  tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Etem B, tutuksuz yargılanan iş adamları  Mustafa H, kardeşi Murat H. ve oğlu Ahmet H. ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklar Mustafa H, Murat H. ve Ahmet H, 15 Temmuz 2016'daki darbe  girişiminin ardından kendilerine ait fabrikanın arka kısmında cep telefonlarını  yaktıkları, çalışanlarından himmet, burs, bağış, öğrenci evi ve yurtlara yardım,  kurban parası, gazete ve dergi aboneliği istedikleri ve 2014'teki yerel  seçimlerde HDP'ye oy vermelerini istedikleri yönündeki tanık beyanlarını kabul  etmedi.

Örgüt elebaşının talimatıyla Bank Asyaya para yatırdıkları iddialarını  da reddeden 3 sanık, örgütle irtibatları olmadığını savunarak beraatlerini  istedi.

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NEDENİYLE TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Sanık Etem B. ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen  soruşturma kapsamında ele geçirilen ve örgütün mahrem yapılanmasının yer aldığı  listede, FETÖ'ye sadakati ve bağlılığı en üst düzeyde olan kişilerin bulunduğu  "A5" kodu ile derecelendirildiği iddiasını kabul etmediğini söyledi.

Örgütün sohbetlerine katıldığı yönündeki tanık beyanlarını da  yalanlayan sanık, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ailesi ve sevdiklerine  kavuşabilmek istediğini söyleyerek tahliyesi ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Mustafa H. ve Murat H. ile Etem B'ye, "terör örgütüne  üye olma" suçundan 7 yıl 6'şar ay, Ahmet H'ye ise aynı suçtan 2,5 yıl hapis  cezası verdi. Heyet, sanık Etem B'nin tahliyesine hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...