Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2021 17:30

Fikirtepe'de süre doldu! Elektrik, su ve gaz kesiliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, Fikirtepe'de yaşayan vatandaşların tahliyeleri için belirlenen 165 günlük süre sona erdi. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, bölgede bugünden itibaren elektrik, su ve gazın kesileceğini belirterek güvenli şekilde çalışmalara başlanacağını duyurdu.

Fikirtepe'de süre doldu! Elektrik, su ve gaz kesiliyor
fikirtepe,,kentsel dönüşüm,,elektrik,,su,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında Fikirtepeli vatandaşlara tanıdığı 150 artı 15 günlük tahliye sürecinin sona erdiğini duyurdu. 

Fikirtepe’de başlayacak tam kapsamlı yıkım çalışmaları için hazırlıklar tamamlandığını duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, "Bugün Fikirtepe'de bir dönüm noktası olacak. Bugün itibariyle Fikirtepe’de elektrik, su ve gaz hizmetlerini kestikten sonra güvenli bir şekilde çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu. 

Fikirtepe'de süre doldu! Elektrik, su ve gaz kesiliyor
Fikirtepe'de vatandaşlara tanınan tahliye süresi sona erdi.

VATANDAŞLAR BAKANLIĞA TALEPTE BULUNDU

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret ederek bölgedeki incelemelerinin ardından sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, "Burada yıllardan beri sürüncemede kalmış birçok proje vardı. Projede hak sahibi olan vatandaşlar bakanlığımıza gelerek projenin bizler tarafından yürütülmesi yönünde taleplerde bulunuyordu. Gerçekleştirilen görüşmeler sonrası projenin 22 adasının bakanlık eliyle yapılmasına karar verildi." dedi.

"KAPI KAPI GEZİP SORUNU OLANLARA ÇÖZÜM ÜRETTİK"

Kararın hemen ardından tahliye sürecine dair planlamalar yapıldığını ve sürecin başlatıldığını belirten Gürgen şöyle konuştu:

Fikirtepe'de süre doldu! Elektrik, su ve gaz kesiliyor
Bölgede yıkım çalışmalarına yakında başlanacak.

"Tahliye işlemleri için vatandaşlara ilaveten süreler de verdik. Bu zaman dilimini 150 güne kadar çıkarttık. Bugün itibariyle süremiz doldu. Hatta üstünden de yaklaşık iki hafta geçti. Tahliye sürecinde kapı kapı gezerek vatandaşların ulaşım, lojistik ve barınma gibi sorunları olup olmadığını sorduk ve olanlara ise çözümler ürettik"

Fikirtepe'de süre doldu! Elektrik, su ve gaz kesiliyor
2 yıl sonra çalışmalar tamamlanmış olacak.

"BUGÜN FİKİRTEPE'DE DÖNÜM NOKTASI OLACAK"

Projelerin 2 sene içerisinde tamamlanacağını belirten Gürgen, “Aslında bakınca Fikirtepe'de şu anda yürüttüğümüz proje bir demir betondan müteşekkil bir proje değil. Bu işin sosyal yönü de oldukça fazla. Bugün Fikirtepe'de bir dönüm noktası olacak. Burada elektrik, su ve gaz hizmetlerini kestikten sonra güvenli bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Ne kadar hızlı başlarsak o kadar kısa sürede konutlar yükselir. Biz Fikirtepe'de planlamalara başlıyoruz. 2 sene içerisinde de Emlak Konut marifetiyle projelerimiz bitecek ve anahtarlar teslim edilecek. Bütün çabalarımızın da gayreti vatandaşlara söz verdiğimiz tarihte yapıları tamamlamak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...