Tgrt Haber
29 Kasım 2021 18:38

Fırtına kaç gün sürecek? Meteorolojiden kritik uyarı (30 Kasım hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporuna göre 30 Kasım Salı günü de fırtınanın etkisini devam ettireceği belirtilirken sağanağın yer yer etkili olacağı açıklandı.

Fırtına kaç gün sürecek? Meteorolojiden kritik uyarı (30 Kasım hava durumu)
Meteoroloji,lodos,meteoroloji fırtına,fırtına

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesi yapılan uyarılar sonrası yurdun birçok noktasında lodos etkili oldu. İstanbul'da lodos nedeniyle bazı bölgelerde çatılar havaya uçarken, vapur seferleri iptal edildi. Beylikdüzü'nde bir konteyner gemisi karaya otururken asırlık çınarlar devrildi. İstanbul'da lodos nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti 3'ü ağır 19 kişi ise yaralandı. Marmara ve Akdeniz'de lodos nedeniyle yaşanan korku dolu anlar vatandaşın kameralarına saniye saniye yansıdı. Bugün lodos nedeniyle yaşanan olaylar sonrası hava tahmin raporu merak konusu oldu.

İşte Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeler ve uyarılar;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu paylaştı. Yapılan açıklamada kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde 30 Ekim Salı günü de etkisini göstereceği belirtilirken vatandaşlara olası olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu.

YAŞANAN FIRTINA KAYITLARA GEÇTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sayfasında yapılan açıklamada ayrıca İstanbul’da etkisini gösteren kuvvetli fırtına nedeniyle 130 kilometre olarak ölçüldüğü belirtildi. İzmir’de 111 kilometre hıza kadar ulaşan fırtına Tekirdağ’da 101 kilometre olarak kayıtlara geçti.  

SAATTE HIZI 100 KİLOMETREYİ AŞACAK

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 30 Kasım Salı günü de devam edeceği belirtilirken Meteoroloji’den yapılan açıklamada  “Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu'nun kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden saatte 60- 90 kilometre, yüksek kesimlerde yer yer 100 kilometre üzeri hızda esmesi beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞA UYARILARDA BULUNULDU

Vatandaşlara yaşanacak olumsuzluklara karşı uyarıda bulunan Meteoroloji, çatı uçması, ağaç ve diren devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli olunması çağrısı yinelendi.

TGRT Haber canlı yayınına bağlanan Meteoroloji Genel Müdürü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit son hava tahmin raporunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...