Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ekim 2021 16:29

Fransa'da İslam karşıtı aday 'sözde' başörtülü kadına başını açtırdı

Fransa'nın İslam düşmanlığı ile bilinen cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, Drancy kentinde verdiği sokak röportajında kameralara karşı tiyatro sergiledi, 'sözde' başörtülü kadına başını açtırdı.

Fransa'da İslam karşıtı aday 'sözde' başörtülü kadına başını açtırdı
fransa,eric zemmour,başörtüsü

Fransa'da aşırı sağın sembol isimlerinden olan ve İslam düşmanlığıyla bilinen Eric Zemmour, Drancy kentinde canlı yayında verdiği sokak röportajı esnasında sözde başörtülü bir kadına başını açtırdı. Sosyal medyada büyük yankı bulan olayda kadının Rachida Boukris olduğu, kanalın üyesi olarak Bollore gruba çalıştığı ve aslında başörtülü olmadığı ortaya çıktı.

Canlı yayında Boukris’e başörtüsünü çıkarması ve laikliğe uyması gerektiğini söyleyen İslam düşmanı Zemmour, Boukris’in “Kravatını çıkar, o zaman başımı açarım” demesi üzerine canlı yayında kravatını çıkardı. Bunun üzerine başörtüsünü çıkaran Boukris’e Zemmour, “İşte şimdi laikliğe uydunuz” dedi.

Fransa'da İslam karşıtı aday 'sözde' başörtülü kadına başını açtırdı

SOSYAL MEDYADA İNFİALE NEDEN OLDU

Tiyatro gösterisini andıran olayın ardından Boukris’in sosyal medyadaki fotoğraflarında gerçek hayatında başörtülü olmadığı ortaya çıktı. Boukris’in çekimi gerçekleştiren kanal ile daha önce çalıştığı da öğrenildi. Yaşananlar sonrası Boukris, başka bir kanalda programa katıldı. Kanala başörtüsü ile çıkan Boukris, oyuncu olmadığını şu sözlerle iddia etti:

“Başımı aslında bu yılın başından beri örtüyorum, inancıma uymayı deniyorum. Ayrıca kanalın bağlı olduğu Bollore grubunda çalışmayı çok önceden bırakmıştım.''

Fransa'da İslam karşıtı aday 'sözde' başörtülü kadına başını açtırdı

GÖRÜNTÜLERE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Eric Zemmour’un 2022 yılında Fransa’da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşündüğü ve bu sebeple hazırlık yaptığı biliniyor. Son dönemde Fransa basınında en çok konuşulan isim haline gelen Zemmour, Fransa’da Müslüman isimlerinin yasaklanmasını isteyerek, Müslümanların çok çocuk yaparak Fransa’yı ele geçireceğini öne sürüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...