Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2021 14:28

Dolmuşla çarptığı kızın başörtüsünü zorla çıkarıp hakaret yağdıran çifte 11 yıl hapis istemi

İzmir'de bir dolmuş şoförünün geri giderken çarptığı, Rabia Yılmaz'ın, şoförün aracından inip hakaretler savurduğu ve eşinin de "Sen AK Parti'nin köpeğisin" diyerek başörtüsünü zorla çıkardığı iddialarının ardından çifte, 11 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Dolmuşla çarptığı kızın başörtüsünü zorla çıkarıp hakaret yağdıran çifte 11 yıl hapis istemi
izmir,,karabağlar,,başörtü,,darp,,hakaret,

İzmir'de bir minibüsün geri manevra yaptığı sırada çarptığı 23 yaşındaki Rabia Yılmaz'ın iddiaları kan dondurdu. Şoförün araçtan inerek kendisini darp edip hakaretler savurduğunu öne süren Yılmaz, eşinin ise “Sen AK Parti’nin köpeğisin” diye bağırıp kafasına ve sırtına defalarca vurduğunu söyleyerek çiftten şikayetçi oldu. Bunun üzerine dolmuş şoförü hakkında 8 yıl 4 ay, eşi hakkında ise 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KÜFÜRLER SAVURARAK ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİ

İzmir’in Karabağlar ilçesinde geçtiğimiz Kurban Bayramı’nın 3. günü yaşanan skandal olayda, 23 yaşındaki Rabia Yılmaz, saat 18.25 sıralarında iki kişinin sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kaldı. ATM’den para çektiği sırada Buca-Bornova hattında çalışan Ramazan E. isimli dolmuş şoförünün minibüsü ile üzerine doğru geri manevra yaptığını ve aracın altında kalma tehlikesi atlattığını savunan Yılmaz, bu kazanın ardından şoför ile tartıştı. Ramazan E.’nin eşi Yeliz E. ise Yılmaz’a küfürler savurarak özür dilemesini istedi ve sonrasında araçtan inerek Yılmaz’ın başörtüsünü çıkarıp, “Sen AK Parti’nin köpeğisin” diye bağırarak kafasına ve sırtına defalarca vurdu.

Yaşanan olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma tamamlanıp iddianame hazırlandı. Olayın anlatıldığı iddianamede, Rabia Yılmaz’ın olayın ardından aldığı sağlık raporunda, vücudunun çeşitli yerlerinde 10 santimetrekare ve 3 santimetrekarelik ekimozlara (herhangi bir travmaya bağlı olarak cilt altındaki kılcal damarların hasarına bağlı olarak kanın cilt altına sızması durumu) rastlandığı ifade edildi.

"DUA ET ÖZEL BİR YERDE ÇALIŞIYORUM"

Şüpheli Ramazan E.’nin genç kıza, hakaret ve küfrettiği, her iki şüphelinin de Yılmaz’a yönelik “Sen kapalı mısın? AK Parti’nin köpeğisin. Sen namuslu musun” dedikleri ifade edildi. Şüphelilerden Yeliz E.’nin genç kıza ayrıca, “Sen dua et ben özel bir yerde çalışıyorum. Yoksa seni mahvetmiştim” diyerek tehditte bulunduğu da iddianamede yer aldı.

ŞOFÖR SABIKALI ÇIKTI

Şüpheli çiftin genç kızı kasten yaraladıkları savunulan iddianamede, Ramazan E.’nin daha önceden sabıkasının olduğu ve bu nedenle “tekerrür hükümleri”nin uygulanması istendi.

Şüphelilerden Ramazan E.’nin ‘Kasten yaralama’, ‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ ve ‘Hakaret’ suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması, Yeliz E.’nin ise ‘Kasten yaralama’, ‘Tehdit’, ‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ ve ‘Hakaret’ suçlarından 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Hazırlanan iddianame İzmir 43. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...