Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2021 16:54

Gizemli hastalık ABD'den sonra Avrupa'ya da sıçradı

Gizemli hastalık 'Havana Sendromu' şimdi de Almanya'da patlak verdi. Berlin'deki büyükelçilik personelinin de belirtiler göstermesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Gizemli hastalık ABD'den sonra Avrupa'ya da sıçradı
havana sendromu,,abd,,almanya,,berlin,

Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan gizemli hastalık Avrupa'ya sıçradı. Alman polisi, ABD diplomatları ve istihbarat görevlileri tarafından bildirilen yaklaşık 200 gizemli hastalık vakası arasında bulunan Berlin'deki vakalar hakkında soruşturma başlattı. 

Ağustos ayı itibariyle Almanya merkezli en az iki kişide baş dönmesi, mide bulantısı ve şiddetli baş ağrısı gibi semptomlar görüldü. Bu belirtiler son günlerde ABD'yi alarma geçiren gizemli olarak da bilinen ''Havana Sendromu''na ait. Almanya hükümeti, bu durum karşısında alarma geçti ve ABD Büyükelçiliği personeline karşı olası bir sonik saldırısını araştırmaya başladı.

Gizemli hastalık ABD'den sonra Avrupa'ya da sıçradı

Berlin'deki ABD Büyükelçiliği'nden ise henüz bir açıklamada bulunmadı. Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü belirli vakalar hakkında bilgi vermeyi reddetti. Fakat devlet kurumlarının aktif olarak çalıştığını ve Banaklığın olaydan etkilenenlere bakım sağlamaya odaklandığını belirtti.

Öte yandan Cuma günü ABD Başkanı Biden, Havana Sendromu'ndan muzdarip olduğuna inanılan ABD hükümet personelini mali olarak desteklemek için iki taraflı bir yasa tasarısını imzaladı. ABD hükümeti geçtiğimiz günlerde de 'Havana Sendromu'na karşı olan şüphesini kenara bırakmış ve hastalık için 'çok çok gerçek' yorumunu yapmıştı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...