Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2019 11:16

Göçebe çocukların yüzünü güldüren sürpriz

Diyarbakır’da havaların ısınmasıyla, daha serin olan yaylara giden göçerlerin çocukları unutulmadı. Sosyal medya üzerinden toplanan bir grup genç, araçlarının bagajlarına doldurdukları oyuncakları, çocuklara dağıttı.

Göçebe çocukların yüzünü güldüren sürpriz
göçebe,,sosyal medya,,oyuncak,

Diyarbakır’da sosyal medya üzerinde kampanya başlatan bir grup genç, topladıkları oyuncakları araçlarının bagajına doldurarak göçebe hayat yaşan ailelerin çocuklarına dağıtmak için yola çıktı.

BELGESEL HAZIRLADILAR

Bölgede hayvancılıkla uğraşan göçebe ailelerin çocukları için yüzlerce kilometre yapan Cengiz Kudat, Adil Alpkaya, Mehmet Sümer, Nurettin Büyüm ve Memo Yaray, oyuncakları çocuklara dağıttı. Çocukların yüzlerindeki sevince kayıt altına alan gençler, bununla belgesel hazırladı.

Göçebe çocukların yüzünü güldüren sürpriz

Gençler, hazırladıkları belgeselle çocukları mutlu etmenin yolunu göstererek örnek davranış sergiledi. 

FOTOĞRAF ÇEKTİLER

Diyarbakır’da amatör olarak fotoğraf çeken Cengiz Kudat, sosyal medya üzerinden topladıkları oyuncakları göçebe ailelerin çocuklarına ulaştırdıklarını dile getirerek oyuncak dağıtımında mutluluğun fotoğraflarını çektiğini söyledi.

Göçebe çocukların yüzünü güldüren sürpriz

Kudat, "Her fotoğrafın bir hikayesi olduğuna inanıyorum. Fotoğraflarını çektiğim çocuklarının yüreğine dokunmak beni çok mutlu ediyor ve etmeye devam edecek" dedi.

Göçebe çocukların yüzünü güldüren sürpriz

Adil Alpkaya ise amatör ruhlu fotoğrafçılar olduklarını, fotoğraf çektikçe mutlu olup ve mutlu oldukça fotoğraf çektiklerini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...