Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2021 17:47

Görev Belgesi e devlet başvurusu | İçişleri Bakanlığı çalışma izin belgesi nasıl alınır?

İçişleri Bakanlığı, 17 günlük tam kapanma öncesi 81 ilin valiliğine gönderdiği 'Görev Belgesi Düzenlemesi' başlıklı genelgeyle, sokağa çıkma yasağına tabi olmayan kişilerin e-başvuru yoluyla çalışma izin belgesini alabileceklerini bildirdi. Bakanlığın hizmeti sonrası kısıtlamadan muaf olan iş yerlerinde çalışan kişiler görev belgesi almak için harekete geçti. Peki görev belgesi e-devlet başvurusu nasıl yapılır? İçişleri Bakanlığı çalışma izin belgesi nereden alınır? İşte görev belgesi başvuru ekranı ve izin belgesiyle ilgili son dakika ayrıntılar...

Görev Belgesi e devlet başvurusu | İçişleri Bakanlığı çalışma izin belgesi nasıl alınır?
çalışma izni,nasıl alınır,görev belgesi,e devlet,e başvuru,içişleri bakanlığı,yasak,kapanma,son dakika,iş yeri,çalışma

Kısıtlama öncesi çalışma izinleriyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İçişleri Bakanlığı, kısıtlamadan muaf olan iş yerlerinde çalışanların yasağa takılmadan iş yerlerine gidebilmelerinin yolunu gösterdi. Peki çalışma izin belgesi nasıl alınır? Kimler izin belgesi alabilir? Hangi sektörde çalışanlar yasaktan muaf? Ayrıntılar haberimizde..

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklanan kararla, artan koronavirüs vakaları nedeniyle Ramazan Bayramı'nın da içinde olduğu 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmaya gidileceği duyuruldu. 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00'da başlayacak kapanma öncesi yüz binlerce kişi ceza yemeden işe nasıl gidip geleceğini merak ediyor. Vatandaşların merakını gideren makam İçişleri Bakanlığı oldu. 81 ildeki valiliklere iletilen 'Görev Belgesi Düzenlemesi' adlı genelgeyle konuya ilişkin ayrıntılar açıklandı. Kapanmadan muaf olan iş yerlerinde çalışan kişiler, iş yeri tarafından kendilerine verilecek izin belgesi veya e-başvuru yoluyla görev belgesi için başvuru yapabilecek.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle izin belgesi olmadan dışarıda olanlara polis ekipleri 3 bin 150 TL idari para cezası veriyor. Yasağa takılmak için görev belgesi almak zorunda.

Görev Belgesi e devlet başvurusu | İçişleri Bakanlığı çalışma izin belgesi nasıl alınır?

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Tam kapanmadan muaf olan yerlerde çalışan kişiler e-devlet sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra "görev belgesi" için başvuru yapabilecek. E-devlete giriş yapan kişiler arama kısmına "İçişleri Bakanlığı e başvuru" yazarak ilgili ekranı bulabilir. Ayrıca görev belgesi başvuru ekranına aşağıdaki linle tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

ÇALIŞMA İZNİ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

VALİLİKLERE GÖREV BELGESİ GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Görev Belgesi Düzenlenmesi” konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre bugünden itibaren muafiyet kapsamında bulunan işyeri, fabrika ve imalathane çalışanları, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden “görev belgesi” başvurusunda bulunabilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kamu personeli için yetkili yönetici tarafından “Kamu Personeli Görev Bildirim Belgesi” düzenlenecek.

Sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi nedenlerden dolayı zamanında görev belgesi alınamaması durumunda bir defaya mahsus en fazla üç gün geçerli olmak kaydıyla görev belgesi formu manuel doldurulabilecek ve çalışan, iş yeri ve firma yetkilisinin imzasıyla düzenlenebilecek.

Cenaze izni için elektronik ortamda "Ölüm Belgesi" yüklenmesi uygulamasından vazgeçildi. Bilginin doğruluğu, bakanlıklar arası sistem üzerinden teyit edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...