Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2021 18:54 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 14:47

Güney Koreli voleybolcuların fidan kampanyasından 120 bin bağış

Türkiye’deki orman yangınları devam ederken Güney Kore Voleybol Milli Takımı Kaptanı Kim Yeon-koung’un yaptığı fidan bağışı çağrısı üzerine on binlerce Koreli, 'dikiliagacimvar' sitesi üzerinden 120 binde fazla fidan bağışında bulundu. ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, “Ülkece seferber olup yaptıkları fidan bağışlarıyla milletçe üzüntümüzü hafifleten Koreli doğaseverlerin kadirşinaslığını takdirle karşılıyoruz. Kardeşliğimizin bir nişanesi olarak Türkiye-Güney Kore Dostluk Ormanı kurma kararı aldık” dedi.

Güney Koreli voleybolcuların fidan kampanyasından 120 bin bağış
güney kore,voleybol,orman yangını,türkiye,çeküd

TGRT HABER | ÖZEL

Tokyo 2020 Olimpiyatlarında Filenin Sultanları Güney Kore karşısında aldığı yenilgi ile final şansını kaybetti. Maçın ardından kızlarımız gözyaşlarına boğludu. Bu gözyaşlarının sebebi yalnızca yenilgi değildi. Olimpiyatlarda madalya kazanarak orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye'ye moral vermeyi hedefleyen milliler bu hedefi gerçekleştiremeyince büyük üzüntü yaşadı. Başta kaptan Eda Erdem olmak üzere milli voleybolcuların ağladığı görüntüler dikkat çekti. Millilerimizin yaşadığı bu üzüntü Güney Kore’de büyük yankı uyandırdı.

Güney Koreli voleybolcuların fidan kampanyasından 120 bin bağış

Karşılaşmadaki etkili oyunuyla Güney Kore’nin maçı kazanmasında başrol oynayan ve kariyerinde daha önce Fenerbahçe ve Eczacıbaşı formaları da giyen Kore kaptanı Kim Yeon-Keong, yıllarca oynadığı Türkiye için harekete geçti. Hâlâ Türkiye ile yakın bağları olan ve Fenerbahçe’de oynadığı dönemden Eda Erdem ile yakın arkadaş olduğu bilinen Kim Yeon, ülkemiz için kolları sıvadı. 

Güney Koreli voleybolcuların fidan kampanyasından 120 bin bağış

Paylaşım yapan ve vatandaşlarını fidan bağışına çağıran Kim Yeon'un başlattığı kampanya işe yaradı. Bu çağrı kısa sürede ülkede gündem oldu. Sosyal medyada  #PrayForTurkey (Türkiye için dua edin) ve Korece fidan bağışı hashtag’leri Kore gündeminde üst sıralara çıktı. 

BİNLERCE KORELİ ÇAĞRIYA SES VERDİ

Koreli doğaseverler, orman yangınları vesilesiyle Türkiye-Güney Kore dostuğunu fidan bağışlarıyla yeniden yeşertti. Koreli doğaseverlerin fidan bağışındaki tercihi, teknik altyapısıyla uluslar arası fidan bağışı kabul edebilen ÇEKUD’un www.dikiliagacimvar.com sitesi oldu. Koreliler, bağış yaptıklarında kendilerine gönderilen bağış sertifikalarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak diğer Koreli doğaseverleri kampanyaya katılmaya davet etti. Bir günde binlerce Koreli, onbinlerce fidan bağışında bulundu. 

ÇEKUD, Türkiye’deki orman yangınları için Türk insanı kadar üzülen ve fidan bağışında bulunan Korelilere hitaben, sosyal medya üzerinden İngilizce ve Korece teşekkür mesajı yayınladı. ÇEKUD’un mesajında, “Değerli Koreli dostlar, Türkiye'de ve dünyanın birçok noktasında önemli bir yaşam kaynağı olan ormanlar bir haftadır yanıyor. Yanımızda durarak ve cömertçe binlerce fidan bağışlayarak desteğinizi gösterdiniz. Katkılarınız için sizlere yürekten teşekkürlerimizi sunarız. Bizlere emanet ettiğiniz fidanları, köklü dostluğumuz gibi korumak ve beslemek niyetindeyiz. Nezaketinize bir kez daha minnettarız” denildi. 

Güney Koreli voleybolcuların fidan kampanyasından 120 bin bağış

ÇEKUD ayrıca fidan bağışı çağrısında bulunan Kore Voleybol Takım Kaptanı Kim Yeon-koung’un şahsında Güney Kore Voleybol Takımı’na da Korece mesaj ulaştırdı. ÇEKUD’un mesajında, “Sayın Kim Yeon-koung, Türkiye’de yanan ormanlar için Kore Voleybol Takımı olarak göstermiş olduğunuz hassasiyet sebebiyle takımınıza ithafen adınıza 100 adet fidan hediye edilmiştir. Hediye edilen fidanlar yanan ormanlar için dikilecektir. Katkılarınız için şükranlarımızı sunarız” ifadesine yer verildi.  

BİR HAFTADA 120 BİNDEN FAZLA BAĞIŞ

ÇEKUD’un fidan bağışları için yaptığı teşekkür mesajı sosyal medyada Koreliler tarafından onbinlerce kez paylaşıldı. ÇEKUD’un mesajları, Kore’nin önemli haber sitelerinde manşette yer aldı. Sosyal medyadaki paylaşımların ve habelerin etkisiyle ÇEKUD’un sitesine bir hafta içinde Kore’den onbinlerce ayrı hesaptan 120 bini aşkın fidan bağışı geldi.

Koreli doğaseverlerin fidan bağışını değerlendiren ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, “Hepimizi derinden üzen orman yangınları sürerken Kore Voleybol Milli Takım Kaptanı Kim Yeon-koung’un fidan bağışı çağrısına Koreli taraftarların yoğun ilgi göstermesinin ardında, bir asra yakın süregelen Türkiye-Güney Kore dostluk ve kardeşlik duygusu var. Ormanlarımızı yeniden yeşertmek için başlattığımız fidan kampanyamıza Koreli dostlarımızın yoğun teveccühüyle iki ülke arasındaki dostluk taze fidanlarla yeniden yeşerdi. Koreli dostlarımızın bu kadirşinaslığı üzerine biz de ÇEKUD olarak Türkiye-Güney Kore Dostluk Ormanı kurma kararı aldık. Dostluğumuz, özenle dikeceğimiz fidanların ağaca dönüşmesiyle kökleşecek. Koreli doğaseverlere, Türkiye’deki orman yangınlarında zarar gören alanların yeşillendirilmesine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, fidan bağışında ÇEKUD’ü ve www.dikiliagacimvar.com bağış sitemize tercih etmelerinden dolayı da şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Japonya-Güney Kore ortaklığında düzenlenen 2002 Dünya Kupası’nda finalin kıyısından dönen Türkiye ve Güney Kore üçüncülük maçında karşı karşıya gelmiş, Millilerimiz sahadan 3-2 galip ayrılmıştı. 65 bine yakın taraftarın izlediği maç boyunca tribünlerde iki ülkenin bayrakları yan yana sallanmış, maçın bitiminden sonra da futbolcular el ele tutuşarak tribünleri selamlayıp dostluklarını pekiştirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...