Tgrt Haber
29 Kasım 2021 10:49

Ambulansı durdurup 'onu bırak bunu al' diyen hasta yakınları sağlık çalışanını darp etti

Esenyurt'ta cadde üstünde sara krizi geçiren bir gencin yakınları, hasta taşıyan ambulansı durdurarak 'Onu bırak bunu al' talebinde bulundular. Sağlık çalışanlarının kabul etmeyip yeni bir ambulans çağırmalarını söylemesi üzerine hakaret yağdıran hasta yakınları, ambulansın sürücüsünü de darp etti.

Ambulansı durdurup 'onu bırak bunu al' diyen hasta yakınları sağlık çalışanını darp etti
esenyurt,,sağlık çalışanı,,ambulans,,darp,,sara krizi,

Esenyurt'ta sara hastası bir gencin fenalaşarak bayıllması üzerine yakınları, yoldan geçen ambulansı durdurup hastaneye gitmeyi talep etti. O sırada yolcu taşımakta olan sağlık çalışanları bunu kabul etmeyince hasta yakınları tarafından hakaret ve şiddete maruz kaldı.

'ONU BIRAK BUNU AL'

Saat 21.30 sıralarında, Esenyurt Ondokuz Mayıs Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, caddede bulunan düğün salonundan çıkan ve ‘sara hastası’ olduğu öğrenilen genç, birden fenalaşarak bayıldı. Düğün salonundan çıktıklarında durumu gören gencin yakınları, olay yerine toplandı. Hasta yakınları, o sırada yoldan geçen ve içinde hastası olan bir ambulansı durdurarak 'onu bırak bunu al' dedi.

ŞİDDETE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Sağlık çalışanı talebi reddetmesi üzerine önce hakaret yedi, sonrasında ise darp edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, caddede toplanan kalabalığı dağıtarak yaşanan kavganın büyümesini önledi. Çevrede güvenlik önlemi alındıktan sonra ise sara hastası genç hastaneye kaldırıldı.

Ambulansı durdurup 'onu bırak bunu al' diyen hasta yakınları sağlık çalışanını darp etti
Sara krizi geçiren gencin düğünden çıktığı öğrenildi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI OLMUŞ"

Sara hastası gencin bayılma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Genç bayıldıktan sonra herkesin başına toplandığını ve bir arbede yaşandığını ifade eden esnaf Celal Fidan, “Sara hastası olduğunu söylediler. Daha sonra herkes düğün salonundan çıkıp düşen şahsın başına toplandı. Sağlık ekiplerine haber verildi. Bir arbede yaşanmış. Sağlık çalışanlarına saldırı olmuş” dedi.

Ambulansı durdurup 'onu bırak bunu al' diyen hasta yakınları sağlık çalışanını darp etti
Sağlık çalışanlarının darp edildiği anlar kameraya yansıdı.

"AMBULANSIN ÖNÜNÜ KESİP DURDURDULAR"

Hasta yakınlarının, sağlık çalışanına hakaret ederek vurduklarını söyleyen İslam Kaşıkçı ise, “Karşıda oturuyorduk. Genç arkadaş sara hastasıymış, dönerek yere düştü. O sırada bir ambulans geçiyordu. İçinde de hastası vardı. Ambulansın önünü kesip durdurdular. Sağlık çalışanı ‘İçeride hastam var. Hastaneye yetişmem lazım’ dedi. Diğerleri içerideki hastayı görmesine rağmen inanmadı. ‘Onu bırak. Bunu al onun yerine’ diye çıkıştılar. Sağlık çalışanına tepki gösterdiler. Ağır hakaretler ettiler. Sonra da içlerinden bir tanesi sağlık çalışanına vurdu” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...