Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Aralık 2021 17:10

Hastanede maske takmayan anne ve kız, doktorun sabrını zorladı

Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne maskesiz şekilde giden ve uyarılara aldırış etmeden o anları kayıt altına alan anne ile kız doktorun sabrını zorladı.

Hastanede maske takmayan anne ve kız, doktorun sabrını zorladı
Sakarya,doktor,sakarya doktor,sakarya doktor hastane,maske

Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda bir kadın gözüne lens kaçtığı şikayeti üzerine kızı ile birlikte hastanenin acil servisine başvuruda bulundu. Çevreden gelen uyarışlara aldırış etmeyen anne kız doktorun uyarılarını da dikkate almayarak maske takmamak için direndi. Doktor maske takmamak için direnen kişiler için beyaz kod verildi. 

DOKTORUN DAVRANIŞI TAKDİR TOPLADI

Muayene odasında doktorun adeta sabrının zorlandığı anlar ise cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde anne ile kızın hareketi tepki toplarken, doktorun sergilediği davranış ise takdir topladı.

SAVCI İLE KONUŞTUKLARINII İDDİA ETTİ

Verdiği cevaplar ile adeta doktorun sabrını sınayan ve o anları kayıt altına alan kadın görüntülerde, “Biz savcı ile konuştuk, bunlar mahkemede kullanılacak. Bakmayacak mısınız, gözünün arkasına lens kaçtı. Maske takmamız gerekmiyor. Biz Cumhuriyet Savcısı ile konuştuk, böyle bir zorunluluk yok. Biz maske hiçbir yerde takmıyoruz çünkü anayasal hakkımız. Ben sadece bu videoyu yardımcı olununca kapatacağım, avukatlar ile konuştum. Annemin yanından ayrılmıyorum. Annem ve ben çıkmıyorum” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEMEZSİNİZ”

Soğukkanlılığını koruyarak uyarılarına devam eden Doktor Olcay Y. ise “Burada hastalar var, yaptığınız doğru değil. Burası hakkında beyaz kod veriyoruz. Kimsenin burada sağlığını tehdit edemezsiniz. Maske takmanız gerekiyor. Kiminle görüştüğünüzün önemi yok, maske takmanız gerekiyor. Hanımefendi hakkında beyaz kod veriyorum, burada insanların kişisel haklarını tehdit ediyor. Burada kameraya çekiyor, hakkı olmadan diğer hastaları kameraya çekiyor. Hasta her türlü muayene olacaktır, burada kamerayla çekim yapamazsınız. Diğer insanların burada hakkını ihlal ediyorsunuz, burada muayene oluyor insanlar diğer insanları kameraya çekemezsiniz. Şikayet üzerine gelen kişiyi muayene edeceğim, diğer hanımefendiyi çıkartalım” ifadelerine yer verdi.

Hastanede maske takmayan anne ve kız, doktorun sabrını zorladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...