Tgrt Haber
20 May 2022 15:37 - Güncelleme : 20 May 2022 15:41

Yaz geldi, orman yangınları başladı! Hatay’da vatandaşların ormanlık alanlara girmesi yasaklandı

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerince alınan kararla birlikte, yaz boyunca kent genelindeki ormanlık alanlara vatandaşların girişleri yasaklandı. Yaz boyu devam edecek olan uygulama ekim sonuna kadar geçerli olacak.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yaz geldi, orman yangınları başladı! Hatay’da vatandaşların ormanlık alanlara girmesi yasaklandı
hatay,orman yangını

Havaların yurt genelinde ısınmasıyla birlikte orman yangınları da yeniden boy gösterdi. Geçtiğimiz yıl Akdeniz ve Ege’de büyük hasara neden olan orman yangınlarına ilişkin bu yıl, önlemler erkenden alındı. Özellikle sıcak ve kurak bölgelerde en ufak bir dikkatsizliği neden olduğu büyük yangınlara karşı bir yandan vatandaşlar bilgilendirilirken bazı bölgelerde ise insani faktörlerin tamamen önlenebilmesi adına, vatandaşlara çeşitli yasaklar getirildi.

KASIM AYINA KADAR YASAK

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü de yangınlara karşı alınan tedbirler çerçevesinde ekim ayı sonuna kadar ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Yeşil vatanımızın korunması amacıyla alınan karar doğrultusunda 1 Haziran 2022-31 Ekim 2022 tarihleri arası ormanlarımıza giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur" denildi.

YÜZLERCE HEKTAR ORMAN KÜL OLDU

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Hatay’da başlayan orman yangını, ekiplerin zorlu mücadelesi sonucu söndürülmüş, ancak yüzlerce hektar alan küle çevrilmişti.

17 Nisan gecesi, Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılarak yüzlerce hektar alanı küle çevirdi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, yerleşim bölgelerini tehdit eden yangınla ilgili Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevlere ekiplerce karadan müdahale edildi. Sabah saatlerinde rüzgarın etkisini yitirmeye başlamasıyla yangına söndürme uçağıyla da müdahaleye başlandı. Havadan ve karadan müdahaleyle yangın kontrol altına alındı.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...