Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2021 09:59

Hayali şirkete 180 bin lira kaptırdı

Hatay’da asma tavan profili üretimi yapan firması için internetten bulduğu bir firmadan 180 bin liralık metal sipariş eden Veysel Yiğit, ne siparişi eline ulaştı ne de parasını geri alabildi.

Hayali şirkete 180 bin lira kaptırdı
Hatay,dolandırıcılık,

Hatay’da asma tavan profili üreten bir firmanın yetkilisi olan Veysel Yiğit, internetten bulduğu metal ham madde şirketi ile anlaştı. 180 bin liralık metal sipariş eden Yiğit’e iki hafta boyunca çeşitli bahanelerle siparişin teslimini geciktirdiler. Veysel Yiğit, İstanbul’a gelerek metal hammadde siparişi verdiği şirketin faturada belirtilen adresine gitse de adreste böyle bir firma bulunmadığını öğrendi. Dolandırıldığını anlayan Yiğit, savcılığa giderek şikayette bulundu. Savcılığın konuya ilişkin başlattığı soruşturma sürüyor.

“PARAYI ALDILAR AMA GÖNDERMEDİLER”

Firma sorumlusu Veysel Yiğit, “Sac siparişi verdik ancak şirketin hayali dolandırıcı şirketi olduğunu sonradan öğrendik. Biz parayı gönderdik onlar bize malzemeyi göndermedi. Sevkiyat anında bize şoför tır bilgisi gönderildi. Şoförle görüştüm filan, bir saatte İskenderun’da olacağını bize söyledi ama hiçbir malzeme yola çıkmadı. Bunların dolandırıcı şebekesi olduğunu öğrendik. 15 ton sac alımı için 180 bin lira para gönderdik. Paramızı aldıkları halde sacımızı göndermediler. Profesyonel dolandırıcı şebekesi olduğunu öğrendik. Bize bin bir türlü bahaneyle paramızı iade edeceklerini söylüyorlar ama etmiyorlar” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...