Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Eylül 2021 14:03

Hayvan sahibi olmak isterken 350 bin TL dolandırıldı

Maltepe’de ücretsiz hayvan sahiplenmek isterken dolandırıcıların ağına düşen genç kadın, ‘Interpol’den arıyoruz’ denilerek 350 bin TL dolandırıldı.

Hayvan sahibi olmak isterken 350 bin TL dolandırıldı
Maltepe,hayvan sahiplenme,dolandırıcılık

Dolandırıcıların yeni hedefi hayvansever bir kadın oldu. İddiaya göre, Maltepe’de yaşayan S.T. isimli genç kadın ücretsiz hayvan sahiplendiren bir site üzerinden almak istediği cins köpek için ilan sahibiyle iletişime geçti. İlanı veren şüpheli şahıs, S.T. ile anlaşmaya vardı. Birkaç gün sora genç kadını arayan şüpheli, kendisinin Londra’da yaşadığını, köpeğini Türkiye’ye gönderebilmesi için bazı evrak masraflarının olduğunu belirterek, bir miktar para göndermesini istedi.

GELEN TELEFONLA HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Parayı gönderen genç kadın köpeği gelmeyince S.T., karşı taraf ile iletişime geçtiğinde ise hayatının şokunu yaşadı. Şüpheli şahıslar, S.T.’yi hayvan ticareti yapmakla suçlayarak, şikayetçi olmamak için bir miktar daha para göndermesini istedi. Tehditler karşısında çaresiz kalan S.T., istenilen miktarı şüpheli şahısların banka hesabına gönderdi. Genç kadını dolandıran şahıslardan biri de Interpol adına düzenlediği sahte belgelerle genç kadına ulaşarak, kendisinin ‘uluslararası hayvan ticareti’ yaptığını belirtip hapis cezası almaması için hesaplarına para yatırması gerektiğini, aksi takdirde hakkında yakalama kararı çıkartılacağını belirtti. Dolandırıcıların son oyununa da inanan genç kadın, toplamda 350 bin lira parasını kaptırdı. Tehdit ve şantajların artması üzerine durumu bir arkadaşına anlatan genç kadın, dolandırıldığını anlayınca şüpheli şahıslardan şikayetçi oldu. Savcılık kararı sonrası şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı.

Hayvan sahibi olmak isterken 350 bin TL dolandırıldı

Hayvan sahibi olmak isterken 350 bin TL dolandırıldı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...