Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 12:54 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 13:08

Her çeyrek asırda bir yerleşim yeri değişiyor! Yusufeli 7'nci kez taşınıyor

Artvin'de yapımı devam eden baraj nedeniyle sular altında kalması beklenen Yusufeli'nde ilçe merkezi taşınacak. 150 yıllık tarihinde 7. defa yerleşim yeri değiştirilecek olan ilçede yeni mahalle ve caddelere ise isim aranıyor.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Her çeyrek asırda bir yerleşim yeri değişiyor! Yusufeli 7'nci kez taşınıyor
Yusufeli,baraj,ilçe merkezi,Artvin,Çoruh Nehri

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde temelden 275 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin 1'inci, dünyanın ise 3'üncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı'nın yapımına devam ediliyor. Bununla birlikte sular altında kalması muhtemel ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerindeki çalışmalar da aralıksız sürdürülüyor.

Barajla birlikte su tutma işlemi sonrası sular altında kalacak olan Yusufeli ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yerinin tamamlanması planlanırken ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Söz konusu ilçenin 150 yıllık tarihinde 6 kez yerleşim yerinin değiştiği öğrenildi. Temmuz ayı ile birlikte yeni yerleşim yerine geçmeye hazırlanan ilçede belediyenin resmi internet sitesinden yeni ilçede yapılan mahallelere isim arayışı başlatıldı.

YENİ İSİMLER BELİRLENECEK

İlçe meydanına sandık kuran belediye, vatandaşlardan gelen taleplere göre yeni yerlere isim belirleyecek. Vatandaşların kullandığı oylamada en çok Merkez Mahallesi, Hamzet Mahallesi, Ahlat Mahallesi, Sancak Mahallesi, Vecanget Mahallesi, Çakaloğlu Mahallesi, Livane Mahallesi, Kananet Mahallesi, Çoruh Mahallesi, Kazahora Mahallesi, Kaçkar Mahallesi isimleri ön plana çıkarken hangi bölgeye hangi isim verileceği oylama sonrasında belli olacak.

Her çeyrek asırda bir yerleşim yeri değişiyor! Yusufeli 7'nci kez taşınıyor

BELEDİYE MECLİSİNE SUNULACAK

Konuyla ilgili bilgilerdirmelerde bulunan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, isimler için anket çalışması düzenlediklerini kaydetti. Aytekin, "Belediye Meclisi'ne sunmak üzere, yeni ilçe merkezimizdeki mahalle ve cadde isimlerini vatandaşların önerileri üzerinden değerlendirilerek bir anket çalışması yapıyoruz. Hem sosyal medya üzerinden hem de şehir merkezine kurmuş olduğumuz sandık üzerinden hemşerilerimizin taleplerini alacağız. Buradan çıkan sonuçları meclisimize sunup en yüksek beğeni alan mahalle isimlerin ve cadde isimlerini yeni ilçemize koymuş olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...