Tgrt Haber
20 Aralık 2021 15:23

Kadına yönelik şiddette kan donduran bilanço: Her gün 137 kadın öldürülüyor

Birleşmiş Milletler'in imzasını taşıyan rapora göre her gün 137 kadının erkek şiddeti sebebiyle hayatını kaybettiği biliniyor. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı programında erkek şiddetinin boyutunu değerlendiren Kırıkkale Valisi, rakamın elim olduğunu belirterek herkesin birlikte mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Kadına yönelik şiddette kan donduran bilanço: Her gün 137 kadın öldürülüyor
birleşmiş milletler,,kadına şiddet,,kırıkkale,,rapor,

Kırıkkale'de düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı" programı kapsamında değerlendirmelerde bulunan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Birleşmiş Milletler'in 2020 yılında hazırlamış olduğu 'Kadına Yönelik Şiddet' raporundaki verileri paylaşadak "Rapora göre dünyada yaklaşık 137 tane kadın, erkek şiddeti ile vefat etmektedir. Elim bir vakadır" dedi.

KÜRESEL BİR SORUN

Kırıkkale Öğretmenevi Mavi Salonda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Kuruluş Müdürü Burçin Tonga ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Yakup Yeşilırmak’ın konuşmaları ile devam etti.

Kadına yönelik şiddette kan donduran bilanço: Her gün 137 kadın öldürülüyor

Çalıştayın açılışında konuşan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ise, şiddetin kime ve ne şekilde olduğu fark etmeksizin toplumların ruhunda peyda olmuş kötü huylu bir ur olduğuna ve tüm dünyada yaşanan küresel bir sorun olduğuna dikkat çekti.

"KÖKTEN KAZINMASI İÇİN..."

Birleşmiş Milletler'in (BM) hazırladığı rapora göre, dünyada günde yaklaşık 137 kadının, erkek şiddetiyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Tekbıyıkoğlu, "İnsanlığı zehirleyen bu sorunun kökünden kazınması için hepimiz canla başla mücadele etmekteyiz. 10 yıldan beri de bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıldı" dedi.

Kadına yönelik şiddette kan donduran bilanço: Her gün 137 kadın öldürülüyor

"10 YILDAN BERİ CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILDI"

Tekbıyıkoğlu,"Şunu herkes bilmeli ki kimsenin bir başkasının ne bedensel ne ruhsal ne psikolojik bütünlüğünü zedeleyici eylemleri gerçekleştirmeye hakkı yoktur. Şiddet kime ve ne şekilde olduğu fark etmeksizin toplumların ruhunda peydah olmuş kötü niyetli bir urdur. İnsanlığı zehirleyen bu urun kökünden kazılmasında hepimiz canla başla mücadele ediyoruz. 10 yıldan beri bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıldı. Temel anayasamıza, medeni kanunumuza, Türk Ceza Kanununa dayanmakla beraber 2012 yılında 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair bir kanun çıkartıldı. Bu kanunda da ciddi mekanizmalar geliştirdi" ifadesini kullandı.

Programa Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...