Tgrt Haber
12 Temmuz 2019 11:14

Hiçe sayılan yağ damlaları ona hayat veriyor

Arnavutköy'de geçimini kâğıt ve plastik toplayarak sağlayan iki çocuk annesi Fatma Duru, lokantalardan topladığı bitmiş yağ tenekelerinden pet şişeye sızdırdığı yağ ile yemek yapıyor.

Hiçe sayılan yağ damlaları ona hayat veriyor
yağ,kağıt toplayıcısı,engelli

Arnavutköy'de yaşayan iki çocuk annesi 50 yaşındaki Fatma Duru'nun, yaşam öyküsü yürekleri burktu. Lokantalardan topladığı bitmiş yağ tenekelerinden pet şişeye sızdırdığı yağ ile yemek yapan Duru, geçimini kâğıt ve plastik toplayarak sağlıyor. 

BİRİKTİRDİĞİ YAĞLARI YEMEKTE KULLANIYOR

Milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği dünyada, evlerde israf edilen gıda maddeleri ihtiyaç sahiplerine damla damla umut oluyor. Onlardan biri de Arnavutköy'de yaşayan iki çocuk annesi Fatma Duru. İhtiyaç sahibi kadının mutfağın en temel gıda maddelerinden olan yağı, yaşadığı çevrede bulunan lokantalardan topladığı bitmiş yağ tenekelerinden sokak ortasında pet şişeye sızdırması yürek sızlattı. Duru, bu yağları yemek yapımında kullanıyor.

ENGELLİ OLDUĞU İÇİN İŞ BULAMIYOR

Duru, yıllarca eşinden şiddet gördüğü için beyin sinirlerinde zedelenme ve göz bebeğinde çatlama meydana geldiğini söyledi. Görme sorunu yaşadığı için kimsenin kendisine iş vermediğini kaydeden Duru, 20 yıldır sokaklardan plastik ve kâğıt toplayarak geçinmeye çalıştığını ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...