Tgrt Haber
25 Kasım 2021 11:07

Hırsızların oyununu jandarma bozdu: Çaldıkları malzemeleri tarlaya gömmüşler

Denizli’de iş yerlerine dadanan hırsızlar yaklaşık 350 bin TL’lik malzemeleri tarlaya gömdüler. Yakalanmamak için akıllara durgunluk veren bir taktik uygulayan hırsızlar, “JASAT’tan kaç” başlıklı jandarma araçlarının renk ve modellerinin yer aldığı notu ezberledikleri ortaya çıkı.

Hırsızların oyununu jandarma bozdu: Çaldıkları malzemeleri tarlaya gömmüşler
Denizli,,Hırsız,,Tarla,,Not,,Jandarma,

Denizli’nin Honaz ilçesinde meydana gelen 7 ayrı iş yerinden hırsızlık olayı ile ilgili Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. İş yerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerini didik didik inceleyen ekipler, şüphelilerin yerlerini ve isimlerini tek tek tespit etti.

SUÇ MAKİNELERİ BİRARAYA TOPLANMIŞ

Yapılan operasyonda 20 adet suç kaydı olan Nazmi D. (22), eşi Zari D. (20), 1 suç kaydı olan kardeşi M.D. (16), 15 adet suç kaydı olan P.B. (16), 10 adet suç kaydı olan C.D. (17), 3 adet suç kaydı olan M.A.A. (15), 2 adet suç kaydı olan P.C. (15) ve 3 adet suç kaydı olan Y.C. (17) saklandıkları yerde ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Hırsızların oyununu jandarma bozdu: Çaldıkları malzemeleri tarlaya gömmüşler

6'sı 18 YAŞINDAN KÜÇÜK

6’sının 18 yaşından küçük olduğu tespit edilen hırsızlık şebekesi üyeleri, ekipler tarafından işlemleri yapılmak üzere araçlara bindirildi. Bu esnada bir kişinin hareketlerinden şüphelenen ekipler, şüphelinin cebinde kağıt olduğunu fark etti.  Kağıdı açan ekipler, üzerinde “JASAT’tan kaç, mavi pikap, beyaz dastır, beyaz kilio” yazısıyla karşılaştı. Hazırladıkları bilgi notuyla JASAT’a ait araçları ezberleyen şüphelilerin yakalanmamak için birbirlerine bu notu dağıttıkları ortaya çıktı.

Hırsızların oyununu jandarma bozdu: Çaldıkları malzemeleri tarlaya gömmüşler

HIRSIZLIK ANLARI KAMERADA

Şüpheliler ifadelerinde çaldıkları malzemeleri tarlaya attıklarını ve ardından bölgeye giderek tekrar araçlarla topladıklarını itiraf etti. Yapılan incelemede şebekenin toplam 350 bin TL değerinde hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. 
Öte yandan, şebekenin hırsızlık anı ise iş yerlerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...