Tgrt Haber
05 Ekim 2021 12:25

Hosteslik vaadiyle fotoğraf isteyen tacizciden savunma: Göz kararımla yardımcı olmak istedim

Kendisini özel bir havayolu şirketi çalışanı olarak tanıtmasının ardından hostes olmak isteyen genç kızdan 'Vücut kitle indeksini belirleyeceğim' yalanıyla uygunsuz fotoğraflar isteyen U.Ç., 'cinsel taciz' suçundan 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. U.Ç. mahkemedeki savunmasında, "Ben sadece göz kararımla kendisine yardımcı olmak istedim" dedi.

Hosteslik vaadiyle fotoğraf isteyen tacizciden savunma: Göz kararımla yardımcı olmak istedim
hostes,fotoğraf,taciz,istanbul

Özel bir havayolu şirketinde çalıştığı yalanıyla hostes olma hayali kuran 21 yaşındaki genç kızdan uygunsuz fotoğraflar isteyen sanık, 'cinsel taciz' suçuyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. Sanığın mahkemede yaptığı savunmada "Ben sadece göz kararımla kendisine yardımcı olmak istedim" ifadesi ise pes dedirtti.

İstanbul’da yaşayan 21 yaşındaki B.E. isimli genç kız, 2018 yılında özel bir üniversitenin Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü’nden mezun oldu. İş aramaya başlayan B.E, bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı 26 yaşındaki U.Ç.’ye kabin memuru olmak istediğini söyledi.

"FOTOĞRAF VE VİDEOLARLA VÜCUT KİTLE İNDEKSİN BELİRLENECEK"

Özel bir havayolu firmasında kabin memuru olarak çalıştığını söyleyen U.Ç., genç kıza iş başvurusu için iç çamaşırlı video ve fotoğraflarının olması gerektiğini, bunlarla vücut kitle indeksini belirleyeceklerini, bu şekilde kabin görevlisi olarak çalışmaya uygun olup olmadığının değerlendirileceğini söyledi. Genç kızdan fotoğraf ve videoları göndermesini istedi. B.E.’nin bu talebini reddetmesi üzerine, defalarca kez genç kızı arayarak fotoğraflarını göndermesi için ikna etmeye çalıştı.

DEFALARCA ARAYIP İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Sanığın aramalarından rahatsız olan B.E., savcılığa başvurarak U.Ç. hakkında suç duyurusunda bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından U.Ç. hakkında “cinsel taciz” suçundan 4 buçuk aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, müşteki B.E. ve sanık U.Ç. katıldı.

Müşteki B.E., bir arkadaşı aracılığıyla sanıkla tanıştığını, kendisine kabin memuru olmak istediğini söylediğini, sanığın kendisinden iç çamaşırlı fotoğraf ve videoalarını göndermesi halinde vücut kitle indeksinin belirleneceğini ve ona göre işe alınacağını söylediğini anlattı. Daha sonra kendisini defalarca kez aradığını ancak cevap vermediğini söyleyerek, “Şikayetçiyim, cezalandırılsın” dedi.

Sanık U.Ç. savunmasında, “Ben olay tarihinde kabin memurluğu sınavına girmiştim. Müşteki de bu işe girmek istiyordu, benimle iletişime geçti. Ben de kendisine boy, kilo ve kitle indeksine ilişkin bilgiler verdim" dedi.

"GÖZ KARARIMLA YARDIMCI OLMAK İSTEDİM"

Mahkeme hakimi sanığa, “Bir insanın fotoğrafıyla gerçekten vücut kitle indeksi ölçülür mü?” diyerek müştekiden çıplak fotoğraf isteyip istemediğini sordu. Sanık ise, “İç çamaşırlı fotoğraflarını istedim. Bu fotoğrafa bakıp kilo ve boyunu değerlendirecektim. Ben sadece kendi göz kararımla kendisine yardımcı olmak istedim” diyerek kendini savundu.

HAVAYOLU ÇALIŞANIYIM DEDİ, ECZASI KALFASI ÇIKTI

"Hangi havayolu şirketinde çalışıyorsun?" sorusuna ise, "Ben eczacı kalfasıyım. Havayolu şirketinde çalışmıyorum" diye cevap verdi.

Sanık U.Ç. son sözünde, “Yanlış anlaşıldım. Özür diliyorum” diyerek beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, 3 yıla kadar hapsi istenen sanık U.Ç.’yi “cinsel taciz” suçundan 3 bin lira para cezasına çarptırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...