Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 11:06

Sivil polisin dikkati kahreden istismarı ortaya çıkardı

Adana'da hukuk fakültesinde okumak isteyen bir genç kızı, üniversitede tanıdıklarının olduğunu söyleyerek kandırıp ardından istismar ettiği öne sürülen genç tutuklandı.

Sivil polisin dikkati kahreden istismarı ortaya çıkardı
istismar,hukuk,üniversite,sivil polis,adana

Adana’da, hukuk bölümü okuma hayali kuran bir genç kız, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir erkek tarafından 'Tanıdıklarım var, seni hukuk fakültesine sokabilirim' sözleriyle kandırıldı. Zanlıya inanarak eve giden 21 yaşındaki genç kız, burada istismar ve şiddete uğradığını öne sürdü. Olayı parkta bir arkadaşına anlatan genç kızın ağladığını gören sivil polis, dikkatli yaklaşımı sayesinde istismarı ortaya çıkardı.

SOSYAL MEDYADAN TANIŞTILAR

Merkez Çukurova ilçesi, Mavi Bulvar'da, 28 Temmuz günü gerçekleşen olayda, üniversite sınavına hazırlanan 21 yaşındaki E.K., 2 ay önce tanıştığı 25 yaşındaki Ali Y.D. ile sosyal medya üzerinden, üniversite sınav sonuçlarının açıklandığını ancak başarı sıralamasından dolayı çok istediği hukuk fakültesine giremeyeceğini belirtti. Bunun üzerine Ali Y.D., genç kızı tanıdıkları aracılığıyla Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yerleştirebileceğini söyledi.

Sivil polisin dikkati kahreden istismarı ortaya çıkardı

FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ, DARP ETTİ

Genç kızdan bir takım resmi evrak istedikten sonra onu evrakları bırakması için eve çağıran Ali Y.D.'ye inanan E.K., diplomasını, kimlik fotokopisi ve ikamet bilgilerini verilen adrese getirdi. Eve girdiği zaman Ali Y. D., dekana gönderme bahanesiyle E.K.'nin fotoğraflarını çekti. Bir süre sonra genç kıza istismarda bulunan ve şiddet uygulayan sanık, iddiaya göre genç kıza zorla bir şeyler söyleterek bunları kayda aldı. Ardından “Ben sana zorla bir şey yapmadım kanıtım var. Artık evden gidebilirsin” dedi.

SİVİL POLİSİN DİKKATİYLE AÇIĞA ÇIKTI

Evden çıkan genç kız hemen arkadaşını aradı ve bir parkta buluşarak gözyaşları içerisinde başından geçenleri anlattı. O sırada bir sivil polis, E.K.’yi ağlarken görünce şüphelenerek genç kızın yanına gitti. Genç kız başından geçenleri polise anlattı. İstismar olayının ortaya çıkmasının ardından Ahlak Büro Amirliği ekipleri, E.K. ve arkadaşının ifadesini aldı. E.K. “Ali Y.D., beni çok istediğim hukuk fakültesine ‘tanıdıklarım var seni yerleştiririm’ diyerek bana güven vererek, kendi evine gelmemi sağladı. Evde bana şiddet uygulayarak ve beni korkutarak istismarda bulundu. Benim rızam olmaksızın videolarımı çekti şikayetçiyim” dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Gözaltına alınan ve hakkındaki suçlamaları reddeden Ali Y. D. ise, “E.K.’ye gelecek yılki sınava hazırlanması için akrabalarımın dershanesinin olduğunu ve oraya sokabileceğimi söyledim. Ben istismarda bulunmadım, isteği dışında bir şey yapmadım. Evde oturduğumuz an bir kız arkadaşımdan mesaj geldiğini görünce kıskandı ve sinirlendi. Sonra evden çıktı. Daha sonra polisler geldi. Video çekmedim. İstismar etmedim. Hakaretim veya darbım da olmadı. Suçlamaların hiç birini kabul etmiyorum” dedi.

Genç kız psikolojik destek alırken şüpheli Ali Y. D. tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...