Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2020 07:52

Huzurevlerinde yer kalmadı

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Engelli Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım, TBMM Obezite ile Mücadele Alt Komisyonuna bir sunum yaptı.

Huzurevlerinde yer kalmadı
huzur evi

Yıldırım, sunumunda huzurevleri ve doluluk oranlarını anlattı. Yıldırım “Biz 60 yaşı, yaşlı olarak kabul ediyoruz. Eğer hiçbir geliri yoksa ücretsiz bakım hizmeti veriyoruz. Maaşı var ise belli bir ücret alıyoruz. Şu an bir yaşlımız huzurevinde kalmak isterse mutlaka ona uygun bir yer buluruz. Ancak İstanbul, Ankara gibi büyük illerimiz dolu. Sıra bekleyenler var. Buradaki kişileri, çevre şehirlerdeki yerlere yerleştirebiliyoruz. Maalesef insanlar da il dışına gitmek istemiyor. Bazen özel huzurevlerinden hizmet satın alıyoruz, bu ücretler de çok yüksek. Bakanlığımıza bağlı huzurevlerinde bir yaşlının bize maliyeti 5 bin 500 lira, engellinin ise 7 bin 657 lira. Tabii biz bu masrafları önemsemiyoruz” diye konuştu. Daire Başkanı, ayrıca yaşlılarda kötü beslenmenin temel bir problem olduğunu vurgulayarak “Özellikle engelli merkezlerimizde hareket kısıtlılığı sebebiyle obeziteyle karşılaşıyoruz” dedi.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...