Tgrt Haber
09 Aralık 2020 15:23

İlk günde 2 bin kuyruk toplandı

Antalya’da ilk teslim için balıkçılar yakaladıkları (Lagocephalus sceleratus) cinsindeki balon balıklarını, poşetlere doldurarak getirmeye başladı. İlk günde 2 bin kuyruk toplandı.

İlk günde 2 bin kuyruk toplandı
Antalya,balon balığı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine Dair Tebliğ'i, Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2020'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girmişti.

İlk günde 2 bin kuyruk toplandı

Tebliğ, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne (SUBİS) kayıtlı, çevirme ve sürütme ağları dışında avcılık faaliyetinde bulunan, geçerli bir balıkçı gemisi ruhsat tezkeresine sahip olan ve istilacı balon balığı türünün Akdeniz ve Ege Denizi'ne kıyısı olan illerde avcılığını yapan balıkçılara verilecek destekleme ödemesiyle ilgili usul ve esasları düzenliyor. Buna göre, balon balığı kuyruğunun 1 milyon adede kadar her bir adedi başına 5 TL destekleme ödemesi yapılacak.

İlk günde 2 bin kuyruk toplandı

İlk teslim için balıkçılar Antalya Balıkçı Barınağı'na gelmeye başladı. Görevliler tarafından teslim alınan kuyruklar daha sonra soğuk hava deposuna götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...