Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2021 08:05

İnsan yüzlü örümcek görenleri şaşırttı

Türkiye'deki nadir türler arasında yer alan insan yüzlü örümcek görüntülendi. Bugüne kadar 6 kez görülen örümceğin 7’incisi Denizli’de ortaya çıktı. Arıları ve büyük sinekleri yiyerek beslenen örümcek görenleri hayrete düşürdü.

İnsan yüzlü örümcek görenleri şaşırttı
insan yüzlü örümcek,,denizli,

Türkiye’de daha önce 6 kez görülen insan yüzlü örümcek bu kez Denizli’de görüldü. Kulakları, gözleri, burnu insan yüzüne benzeyen örümcek görenleri hayrete düşürdü.

İnsan yüzlü örümcek olarak da bilinen köşeli yengeç örümceği Denizli Merkezefendi’de pazarlama işinde çalışan Burak Deniz Tutkun tarafından bulundu. Örümceği videoya çekerek sosyal medyada paylaştı. 

İnsan yüzlü örümcek görenleri şaşırttı

“ARI CAN ÇEKİŞİRKEN GÖRDÜM”

İnsan yüzüne benzediğini görünce ilk başta inanmayıp arkadaşlarına gösteren Tutkun, “İşyerimde dolaşırken hayvanlara yem veriyordum. Dalın üzerinde arının can çekiştiğini gördüm ve baktım üzerinde insan yüzlü örümcek vardı. Tuttum ve ofise arkadaşların yanına götürdüm. Arkadaşlara gösterdim ve insan yüzlü olduğunu iyice fark ettik. Kaçmasın diye kavanoza koyarak araştırmalar yaptık. Türkiye’de 6 tane olduğu ortaya çıktı ve et, maydanoz, arı ile besleniyormuş. Endemik bir tür sanırım” dedi.

İnsan yüzlü örümcek görenleri şaşırttıTutkun örümceği bir süre inceledikten sonra yeniden doğal ortamına bıraktı.

Halk arasında da ‘insan yüzlü örümcek’ olarak da bilinen köşeli yengeç örümceği, ilk kez Fransız bilgin Charles Athanase Walckenaer tarafından 1805 yılında Thomisus Onustus adıyla tanımlandı. Daha önce Türkiye’de 6 kez görülmüştü, bu da yedincisi oldu.

İnsan yüzlü örümcek görenleri şaşırttı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...