Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2019 09:49

İnternet üzerinden ineklerini satmak isterken dolandırıldılar

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde borçlarını ödemek için bir alışveriş sitesi üzerinden 9 ineğini satmak isteyen yaşlı çift, 39 bin 500 TL dolandırıldı. 3 yıllık emeklerinin yok olmasına üzülen çift, hayvanların parası ile ödeyecekleri borçlarını düşünüyor.

İnternet üzerinden ineklerini satmak isterken dolandırıldılar
inek,internet,dolandırıcılık

Kocaeli’nin Başiskele ilçesi Doğantepe Mahallesi’nde 17 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda 64 yaşındaki Gülşeni ve 67 yaşındaki Halil Öztürk çifti, 3 yıldır besleyerek büyüttükleri ineği borçlarını ödemek amacı ile satma kararı aldı. Öztürk çifti, satılığa çıkarttıkları hayvanları çevredeki müşterilerle anlaşamadığı için satamadı. Daha sonra çiftin oğulları Mehmet Emin Öztürk, anne ve babasının hayvanlarını bir alışveriş sitesi üzerinden satma kararı aldı.

İnekleri satın alabilmek için üç kez evlerine geldiler

Mehmet Emin Öztürk, bir arkadaşının hesabından hayvanlarının satılık olduğu ilanını verdi. Öztürk’ün ilan vermesinden kısa bir süre sonra G.Ö. isimli kadın telefonla arayarak hayvanları satın almak istediğini söyledi. Kendisini G.Ö. olarak tanıtan kadın ve eşi B.Ö., daha sonra hayvanları görmek için Öztürk ailesinin evine geldi. Hayvanları almak istediğini söyleyen şahıslar ile Öztürk ailesi 48 bin 500 TL karşılığında anlaştı. Şahıslar paranın bir kısmını bir ay sonra ödeyebileceklerini söyleyince Öztürk ailesi, hayvanları satmaktan vazgeçti. İlk pazarlığın ardından iki kez daha ailenin evine gelen şahıslar, hayvanları satmaya ikna etti.

İnternet üzerinden ineklerini satmak isterken dolandırıldılar

Hayvanları götürdükten sonra ortadan kayboldular

Öztürk ailesine 9 bin TL para veren şahıslar, paranın kalanını ise 1 ay sonra ödeyeceklerini söyleyerek senet imzaladı. Şahısların kamyonla hayvanları götürmesinden kısa bir süre sonra Mehmet Emin Öztürk, telefonla arayarak hayvanların durumunu öğrenmek istedi. Şahısların telefonlarına ulaşamayan Öztürk, durumdan şüphelenerek plakasını aldığı nakliyat şirketine ait kamyonun sürücüsüne ulaştı. Kamyon şoförü hayvanları Samsun’un Terme ilçesine götürdüğünü söyledi. Mehmet Emin Öztürk, şahısların hayvanları Şile’ye götüreceklerini söylemesine karşın kamyon şoförünün Samsun’a götürdüğünü söylemesi üzerine dolandırıldıklarını anladı. Yaşanan olayın ardından Samsun’a giden Öztürk, şahısların daha önce de farklı kişileri aynı yöntemle dolandırdığını öğrendi. Öztürk ailesi, Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Yaşlı çift bir yandan yaklaşık 2 aydır kendilerini dolandıran şahısların ortaya çıkmasını beklerken, diğer yandan ise hayvanların parası ile ödeyecekleri borçlarını düşünüyor.

İnternet üzerinden ineklerini satmak isterken dolandırıldılar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...