Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2021 12:18

İntihar iddiasının arkasından cinayet çıktı! Kadın polisin mesai arkadaşına 25 yıl hapis

Antalya'da kadın meslektaşının intihara sürüklediği öne sürülen Sultan Tat'ın ölümüne ilişkin yürütülen davada karar çıktı. Tutuksuz yargılanan sanık Ferda A.'ya, 'kasten öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezası verildi.

İntihar iddiasının arkasından cinayet çıktı! Kadın polisin mesai arkadaşına 25 yıl hapis
sultan tat,,polis,,intihar,,cinayet,,antalya,

Antalya'da kadın meslektaşı Sultan Tat'ı intihara sürüklediği gerekçesiyle yargılanan polis memuru, 'kasten öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezasına çaptırıldı. 

Konyaaltı'nda iki yıl önce 39 yaşındaki polis memuru Sultan Tat, kendi silahıdnan çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Tat'ı cebren ve tehditle intihara sürüklediği öne sürülen mesai arkadaşı Ferda A. hakkında açılan  davada, sanık 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Ferda A, Eskişehir'den Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Hayatını kaybeden polis memuru Sultan Tat'ın yakınları ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma savcısı mütalaasında toplanan deliller ve Adli Tıp İhtisas Kurulu raporunu göz önünde bulundurarak sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

'PSİKOLOJİSİ BOZUKTU' SAVUNMASI

Söz verilen sanık Ferda A, mütalaaya katılmadığını, ölen Tat'ın psikolojik sorunlarının olduğunu iddia etti. Suçsuz olduğunu savunan sanık, hakkında berat kararı verilmesini talep etti.

Tat'ın annesi Emine Tat, kızının intihar edecek bir insan olmadığını ve sanığın kızını öldürdüğünü öne sürerek, Ferda A'nın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığı "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Ferda A, duruşmaya SEGBİS ile bağlandığı Eskişehir Adliyesi'nde polis tarafından gözaltına alındı.

İntihar iddiasının arkasından cinayet çıktı! Kadın polisin mesai arkadaşına 25 yıl hapis

Sultan Tat'ın annesi Emine Tat, mahkeme kararını değerlendiriyor.

ZORLA KARANLIK YERE GÖTÜRÜP ÖLDÜRDÜ

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan anne Emine Tat, kadınları öldürenlerin en ağır cezaların almasını, kadınların bir daha öldürülmemesini istediklerini söyledi. Kızının suçsuz olduğunu belirten Tat, "Sanığa 25 yıl hapis cezası verildi, böyle bir karar çıkacağını biliyordum çünkü yavrum suçsuzdu. Kızımı zorla karanlık yere götürdü ve öldürdü." dedi.

Tat ailesinin avukatı Kudret Öngüt ise Tat'ın ölümünün ilk başta raporlara intihar olarak geçtiğini ancak dosyanın savcının önüne gitmesiyle yeniden soruşturma başlatıldığını kaydetti.

İntihar iddiasının arkasından cinayet çıktı! Kadın polisin mesai arkadaşına 25 yıl hapis

Cinayete kurban giden polis memuru Sultan Tat.

"ADALET YERİNİ BULDU"

Sanığın elinde barut izi tespit edildiğini ileri süren Öngüt, "Ortada çok somut deliller olmasına rağmen sanık hiç tutuklanmadı. Netice olarak hak yerini buldu, tutuklandı. Verilen karar zaman alsa da acılı yüreğimize su serpti. Adalet yerini buldu." diye konuştu.

Konyaaltı ilçesi Çakırlar mevkisinde 19 Temmuz 2019'da meydana gelen olayda, polis memuru Sultan Tat (39) silahından çıkan mermiyle hayatını kaybetmişti. Kadını cebir veya tehditle intihara sürüklediği iddia edilen meslektaşı Ferda A. hakkında, "kasten öldürme" suçundan dava açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...