Tgrt Haber
09 Ekim 2021 18:06

İspanya’da lavlar 1419 binayı etti yok etti

İspanya’ya bağlı La Palma Adası'ndaki Cumbre Veca Yanardağı'dan akan lavlar 4 evi daha yutarken, lavların yok ettiği bina sayısı bin 419’a ulaştı.

İspanya’da lavlar 1419 binayı etti yok etti
İspanya,lav,La Palma Adası

19 Eylül’den bu yana İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın en büyük 5’inci adası La Palma’daki Cumbre Vieja Yanardağı lav püskürtmeye devam ediyor. Yanardağdan çıkan lavların 4 evi evi daha yuttuğu ifade edilirken, lavların yok ettiği bina sayısı bin 419’a ulaştı. Kanarya Adaları Volkanoloji Enstitüsü’nün (Involcan) tarafından yapılan açıklamada, günün erken saatlerinde Cumbre Vieja Yanardağı’nın ağzının kuzey yüzünün çöktüğü ve çeşitli yönlere doğru yoğun lav akışı olduğu bildirildi.

KAPANAN HAVALİMANI FAALİYETE GEÇTİ

La Palma’da lavlar 480 hektarlık alanı yok ederken, 6 binden fazla kişi ise tahliye edildi. Pistlerde biriken kül nedeniyle uçuş trafiğine kapanan La Palma Havalimanı’nın yeniden faaliyete geçtiği açıklandı. 

ADADA 37 DEPREM OLDU

İspanya Ulusal Jeoloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada ise, bugün adada 37 deprem yaşandığı ve en büyük depremin 4,1 büyüklüğünde olduğu belirtildi.Yanardağdan etkilenen vatandaşlara 10,5 milyon euroluk ekonomik yardım paketi hazır olduğu açıklandı. 

İspanya’da lavlar 1419 binayı etti yok etti
La Palma Havalimanı yeniden faaliyete geçti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...