Tgrt Haber
23 Haziran 2021 11:00

İstanbul merkezli DEAŞ operasyonu: 32 gözaltı

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyon sonucu 32 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Samsun'da ise 5 zanlı yakalandı.

İstanbul merkezli DEAŞ operasyonu: 32 gözaltı
deaş,,operasyon,,gözaltı,,terörist,

PKK ile etkin mücadele aralıksız devam ederken bir başka terör örgütü DEAŞ'a karşı da peş peşe baskın düzenleniyor. 

MİT operasyonuyla Suriye’de yakalanıp Türkiye’ye getirilen DEAŞ terör örgütünün sözde ‘Türkiye sorumlusu’ Kasım Güler, dün çıkarıldığı Ankara Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Bu kritik gelişmeden bir gün sonra da şafak vakti 3 ilde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

32 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ ve çatışma bölgeleriyle iltisaklı kişilerin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda İstanbul, Aydın ve Sivas'ta önceden belirlenen 39 adrese yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sonucu 32 şüpheli gözaltına alındı.

 

SAMSUN'DA 5 ZANLI YAKALANDI

Samsun'da da DEAŞ'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen Irak uyruklu 5 şüpheli yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İlkadım ilçesinde tespit edilen adreslere baskın yaptı. Örgüt faaliyetlerinde aktif rol aldıkları belirlenen 5 şüpheli gözaltına alınırken, baskın yapılan evlerde ele geçirilen dijital metaryellere de el konuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...