Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2019 12:55

İstanbul'da Kök Hücre Kongresi düzenlendi

Uluslararası katılımla Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği tarafından düzenlenen kongrede birçok farklı klinik ve preklinik alandan bilim insanı katıldı.

İstanbul'da Kök Hücre Kongresi düzenlendi
Kök Hücre Kongresi

3'üncü Kök Hücre Kongresi, 12-14 Nisan tarihleri arasında Marmara Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Uluslararası katılımla Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği tarafından düzenlenen kongrede birçok farklı klinik ve preklinik alandan bilim insanı katıldı. Kongrede Dr. Tuncay Taş, sertleşme problemi alanında klinik kök hücre araştırmasını paylaştı. 

Kongrede sertleşme problemi alanında klinik kök hücre araştırmasını Dr. Tuncay Taş, meslektaşlarıyla paylaştı. İstanbul Cerrahi Hastanesi Üroloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş, sertleşme probleminde kök hücre tedavisi için şunları söyledi: ''Massachusetts Male Aging Study araştırmasına göre; dünyada 40 yaş üstü erkelerin yüzde 52'si (Hafif şiddette yüzde 17.2, orta yüzde 25.2, ağır yüzde 9.6) sertleşme problemine maruz kalmaktadır''.
Dr. Öğr. Üyesi Taş, diyabet, hipertansiyon, obezite veya koroner kalp hastalığı zemininde gerçekleşen sertleşme probleminin ilaçla tedavisinin yüzde 40 oranında başarısız olduğunu belirterek, ''İlaç tedavisinden yanıt almayan hastalarımıza uyguladığımız yeni klinik araştırma sonuçlarımız, kök hücre içeren Stromal Vaskuler Fraksiyon ile bazı hastaların kendiliğinden ilişkiye girmelerini sağlamak için yeterli sertleşme fonksiyonunu geri kazanabileceğini göstermektedir'' dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Taş, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bu, çalışma öncelikle tolerans, güvenlik, dozaj ve etkinliği ele alan pilot bir çalışmadır. Çalışmamızda lokal anestezi ile göbek etrafından alınan yağlardan taze izole edilmiş Stromal Vaskuler Fraksiyon yine lokal anestezi ile penise tek doz enjekte edildi. Her 3 hastanın ikisinde arzu edilen başarı elde edildi. Ancak klinik çalışmaların artması ve kılavuzlara girmesi ile verilerimizin ve tekniğimizin bilim dünyasına katkısını daha net göreceğiz''.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...