Tgrt Haber
18 Haziran 2021 15:49

İstanbul’da sağanak kenti felç etti: Arabalar suda kaldı, yollar çöktü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardandan İstanbul bir anda sağanağa teslim oldu. İstanbul'un batı ilçelerinde başlayan yağışın ardından yollar göle döndü. Araçlar su birikintilerinde mahsur kaldı.

İstanbul’da sağanak kenti felç etti: Arabalar suda kaldı, yollar çöktü
yağış,sağanak yağış,istanbul yağmur

Biranda bastıran sağanak yağış insanları hazırlıksız yakaladı. Gaziosmanpaşa'da su basan yolda bir kamyonet yolda kaldı. Meteoroloji yetkililerinin uyarılarının ardından İstanbul’da gökyüzünü kara bulutlar kapladı. Gündüzün geceye döndüğü İstanbul’da sağanak yağış hayatı bir anda felç etti. Şemsiyesiz yola çıkan vatandaşlar ıslanırken, kimi vatandaşlar ise yağmurdan saklanmak için köprü altlarına, duraklara sığındı.

CADDELERİ SU BASTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı sarı uyarının ardından İstanbul sağanak yağışa teslim oldu. Etkili olan sağanak yağış sonrası Kağıthane ve Beyoğlu'da sular altında kaldı. Aniden bastıran sağanak yağışta araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Aniden bastıran sağanak yağış sonrası Beyoğlu Hasköy Kumburhane Caddesi tamamen sular altında kaldı. Suların kapladığı caddede araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Etkili olan yağışla Beraber Kağıthane’de de birçok cadde sular altında kaldı. Rögar kapaklarından sular taşarken yolları kaplayan sularda araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

SAĞANAK YAĞIŞ VE TRAFİK YOĞUNLUĞU...

Valilik ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul adeta kara bulutlara teslim oldu. İstanbul'da etkili olan sağanak yağış beraberinde trafiği de getirdi. Yağışın etkisiyle özellikle akşam saatlerinde trafik yoğunluğun artması da bekleniyor. İBB Trafik Yoğunluk Haritası'na göre kentti trafik yoğunluğu yüzde 76'ya çıktı.

İstanbul’da sağanak kenti felç etti: Arabalar suda kaldı, yollar çöktü

VATANDAŞLAR TENTELERİN ALTINA SIĞINDI

Şişli ve Beyoğlu civarında şiddetti şekilde devam eden sağanaktan korunmaya çalışan vatandaşlar, dükkanlara, otobüs duraklarına ve binaların tentelerinin altına sığındı.

Taksim Meydanı'nda birçok kişi yağmura hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar duraklara ve iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Yağış nedeniyle bazı yollar ve caddelerde su birikintileri oluştu, trafikte seyir halindeki araçların sürücüleri de ilerlemekte zorluk çekti.

SULTANGAZİ'DE ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Sultangazi'de yağış nedeniyle Cebeci Mahallesi'ndeki bazı sokakları su bastı. Park halindeki otomobillerin büyük bir kısmı suya gömüldü. Belediye ekipleri, tıkanan rögarları açarak suyun tahliyesini sağladı.

İstanbul’da sağanak kenti felç etti: Arabalar suda kaldı, yollar çöktü

Yine aynı yerdeki su basan bazı ev ve iş yerlerine de belediye ekiplerince müdahale edilerek, tahliye çalışması yapılıyor. Tekstil atölyesini su basması nedeniyle ürünler zarar gördü.

İstanbul’da sağanak kenti felç etti: Arabalar suda kaldı, yollar çöktü

BAŞAKŞEHİR'DE YOL ÇÖKTÜ

İstanbul'un bazı bölgelerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Başakşehir Şeyh Şamil Caddesi'ndeki inşaat halindeki istinat duvarı aşırı yağış nedeniyle yıkıldı. Daha önceden trafiğe kapalı olan caddeye, moloz yığınları ve toprak birikti. Belediye ekipleri caddede güvenlik önlemleri aldı.

İstanbul’da sağanak kenti felç etti: Arabalar suda kaldı, yollar çöktü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...