Tgrt Haber
26 Ocak 2022 13:24

İstanbul’da uçuşlar başladı mı? THY, Pegasus iptal edilen uçuş seferleri ne zaman başlayacak?

İstanbul’da uçuşlar başladı mı? İstanbul uçuş seferleri ne zaman başlayacak? Yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle İstanbul Havaalanı kapatılmış uçuş seferleri iptal edilmişti. Uçuşları iptal edilen yolcular uçuşların ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. İstanbul için iptal olan uçuş seferleri hangileri oldu? sorusu en çok araştırılanlar arasında. Peki bugün uçak seferleri olacak mı? İstanbul’da uçuşlar ne zaman başlayacak? İşte uçuşlarla ilgili tüm detaylar haberimizde…

İstanbul’da uçuşlar başladı mı? THY, Pegasus iptal edilen uçuş seferleri ne zaman başlayacak?
istanbul&tt2;da uçuş seferleri,uçuş seferleri,sabiha gökçen havaalanı,THY,uçak seferleri,uçak seferleri iptal

İstanbul yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle ulaşımda bir süre tıkanmalar yaşamış ve buna bağlı olarak uçuşlar iptal edilmişti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan İstanbul Havaalanında uçuşlar durdurulmuştu. Peki, İstanbul Havaalanı açıldı mı? İstanbul uçuşlar başladı mı? İşte İstanbul’da iptal edilen uçuşların son durumu…

İSTANBUL’DA UÇUŞLAR BAŞLADI MI?

Yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle bir dizi önlem alınırken uçuşlar da iptal edilmişti. Uçak seferleri iptal olan vatandaşlar şimdi uçuşların ne zaman olacağını araştırıyor. İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün saat 00.00’a kadar tüm uçuşların iptal edildiği İstanbul Havalimanı'nda yağışının durmasıyla birlikte apronda kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

İstanbul’da uçuşlar başladı mı? THY, Pegasus iptal edilen uçuş seferleri ne zaman başlayacak?

Türk Havayolları Basın Müşaviri Yahya Üstün yaptığı açıklamada, "İlgili otoriteler havalimanlarımızı ve ulaşım yollarını uçuşlarımıza yeniden hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00'a kadar durdurulmuştur" demişti.

Yapılan uçuş seferlerinin iptal olduğu duyurusundan sonra yoğun bir çalışma başlatılarak bugün için tekrar uçuşların başlatıldığı bilgisi geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle uçuşların tamamen durduğu İstanbul Havalimanı'ndan saat 12.30'da ilk iniş gerçekleştirilmişti. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'nda kalkış uçuşlarının kademeli olarak başladığını bildirdi.

UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İstanbul Havalimanı’nda karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Aycı şunları dile getirdi:

İstanbul’da uçuşlar başladı mı? THY, Pegasus iptal edilen uçuş seferleri ne zaman başlayacak?

"İstanbul Havalimanı'nda kalkış uçuşları başladı. Havalimanı’nda bir pist açık. Özellikle geniş gövdelerimizi kaldırdık ve yolladık. Rotasyonu burada sağlayabilmek için özellikle park yerlerini açmamız gerekiyor. Şu anda 1 pistimiz açık ve onun başında de-icing yapıyoruz. Uçakları tek tek çıkarttık, uçurmaya başladık. Şu an New York uçağı indi ve New York uçağı kalktı. TK 01 yolladık. Arkasından Miami, Huoston'u kaldırdık. Peşinden Londra, Atlanta uçağı kalktı. Uçaklar sırayla geliyor ve gidiyor. Sabaha kadar 60 uçaklık park yerini temizleyeceğiz ve açacağız."

THY İSTANBUL HAVALİMANI'NDAN 131 SEFER PLANLADI

Şiddetli kar yağışının etkisiyle İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar durdurulmuş, karla mücadele çalışmalarının ardından dün saat 12.00'den itibaren pistlerden biri yeniden operasyonlara başlamıştı.

İstanbul’da uçuşlar başladı mı? THY, Pegasus iptal edilen uçuş seferleri ne zaman başlayacak?

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise gerçekleştirilmesi planlanan uçuşlara ilişkin verileri paylaştı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanında kademeli olarak seferler normale dönmeye başladı. Saat 07-13 arasında (geliş ve gidiş) 131 sefer planlandı. Lütfen Havalimanlarına gelmeden seferinizin durumunu Web sitemizden kontrol ediniz" dedi.

THY İPTAL EDİLEN UÇUŞ SEFERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

PEGASUS İPTAL EDİLEN UÇUŞ SEFERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...