Tgrt Haber
07 Ağustos 2022 17:18 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 17:28

İstanbulluların yeni kabusu: Vampir Kelebekler

Yaz aylarında  ve  ağırlıklı olarak akşam saatlerinde görülen vampir kelebekler, bahçelerdeki sebze ve meyvelere zarar vermelerinin yanı sıra vatandaşları da rahatsız ediyor. İstanbullular soruna çözüm bulunmasını bekliyor.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
İstanbulluların yeni kabusu: Vampir Kelebekler
Vampir kelebek

İstanbul'da yaz aylarında ortaya çıkan, halk arasında "vampir kelebek" diye bilinen istilacı kelebekten rahatsız olan vatandaşlar çözüm bulunmasını bekliyor. Daha çok Karadeniz Bölgesi'nde sıkça bulunan "vampir kelebek"ler, İstanbul'da Beykoz, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde de görülmeye başladı.  Yazın daha çok akşam saatlerinde ortaya çıkan vampir kelebekler, bahçelerdeki sebze ve meyvelere zarar vermelerinin yanı sıra vatandaşların yaşam alanlarına da giriyor.

İSTİLA EDİYORLAR, ÜRÜNLERE ZARAR VERİYORLAR 

Beykoz ilçesinin Elmalı Köyü'nde yaşayan Melek Karaoğlu, "Kelebeklerden kurtulamıyoruz, bahçelerden ürün alamıyoruz. Kelebekler karton gibi, vuruyoruz ama bir şey olmuyor. Kelebek dediğin kanadı dağılır ama buna bir şey olmuyor, sanki plastik bir hayvan" dedi. Kelebek istilası nedeniyle ürünlerinin zarar gördüğünü ifade eden Karaoğlu, "Bahçemizde ne domates ne biber kalıyor, hepsini kelebekler yedi. Sebzeleri yiyorlar, çürütüyorlar, biberler olmadan çiçeklerini yiyorlar, biber alamıyoruz. Balkonda, kapıda oturamıyoruz. Yemek yerken ağzımıza gözümüze giriyor, çoluk çocuğumuzu ısırıyor. Akşam olunca elimizde sineklik veya sinek ilacıyla oturuyoruz. Kendi imkanımızla sinek ilacıyla öldürüyoruz" diye konuştu.

“BALKONDA OTURAMIYORUZ”

Ferit Karaoğlu da her yaz benzer durumun yaşandığını anlatarak, "Kelebeklerden çok bıktık, akşam evimizin balkonunda oturmakta zorlanıyoruz. Haftada bir ilaçlama yapılıyor ama o da sivrisinek için" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...