Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2019 09:39

İstanbul’un göbeğinde köy hayatı

Üsküdar’da bulunan Kuleli Emek Mahallesi, şehrin göbeğinde köy yaşantısını yaklaşık 100 yıldır devam ettiriyor.

İstanbul’un göbeğinde köy hayatı
üsküdar,,kuleli mahallesi,,doğal hayat,,yerli tohum,,hilmi türkmen,

Üsküdar'da Kuleli Emek Mahallesi sakinleri evlerinin bahçelerinde doğal tarım yapıyor. Dededen kalma tek katlı ve bahçeli evlerinde yaşayan mahalleli, hem sağlıklı besleniyor hem de doğal yaşam konusunda şehirde yaşayan diğer vatandaşlara örnek oluyor. 

YERLİ TOHUMLA TARIM

Üsküdar’da bulunan Kuleli Emek Mahallesi, yaklaşık 100 yıldır şehrin göbeğinde köy yaşantısını devam ettiriyor. 430 hanenin bulunduğu mahallede yaşayan vatandaşların hepsi, tıpkı bir köy gibi birbirini tanıyor. Ayrıca mahalleli, dededen kalma tek katlı evlerinin bahçelerinde yerli tohumlar kullanarak doğal bir şekilde yıllardır tarım yapıyor.

ÖRNEK OLUYORLAR

Bahçelerinde yaptıkları tarımla domates, salatalık, biber, patlıcan gibi ürünler elde eden mahalleli hem sağlıklı besleniyor, hem de şehirde yaşayan diğer vatandaşlara doğal yaşam konusunda örnek oluyor. Bahçelerinde tarım yaparken ilaç kullanmadıklarını belirten mahalleli, yedikleri meyvelerin de çekirdeklerini çöpe atmadıklarını, bunun yerine toprağa gömdüklerini ifade ediyor.

GELİR ELDE EDİYORLAR

Elde ettikleri ürünlerle ihtiyaçlarını karşılayan mahalleli aynı zamanda ürünlerin bir kısmını da satarak gelir elde ediyor. Kuleli Emek Mahallesi Derneği ve Emek Bostanı da, mahallede doğal tarımın daha bilimsel ve bilinçli bir şekilde yapılmasını sağlayarak, bu şekilde doğal hayatın devamını getirmeyi amaçlıyor. 

BAŞKAN ÜRÜN TOPLADI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2 ay önce geldiği mahallede, mahalleliyle beraber bahçeye domates, biber ve patlıcan fideleri ekmişti. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile birlikte mahalleye tekrar gelip vatandaşları ziyaret eden Başkan Hilmi Türkmen, ektiği fidelerden yetişen ürünleri topladı.

Toplanan doğal ürünler, kurulan sofrada mahalleli ile birlikte yenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...