Tgrt Haber
10 Ekim 2021 19:45

İstanbul’un taksi sorunu İngiliz medyasında

İstanbul’da yaşanan sorun sadece Türkiye gündemine değil dünya basınında da yer almaya başladı. İngiltere’de yayım yapan The Guardian gazetesi, İstanbul'da yaşanan taksi sorununu manşetine taşıdı.

İstanbul’un taksi sorunu İngiliz medyasında
İstanbul,taksi,sorun,taksi sorunu

İstanbul'da yaşanan taksi sorunu ve tartışma sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayımlandı. Genelgeye göre taksi şoförlerinin 'kısa mesafe' ve çeşitli bahaneler ile yolcu almaması cezalandırılacak. Taksi bağlama ve para cezasının yanı sıra İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre ayrıca denetimler sıklaştırıldı. Yaşnan 'sarı kriz' dünyada da konuşulmaya başlandı. İngiliz gazetesi The Guardian, İstanbul'da yaşanan taksi sorununu "İstanbul'un taksi kartellerinin anlaşılması güç dünyasında" başlığıyla ele aldı. Gazetenin İstanbul muhabiri Bethan McKernan'ın imzasını taşıyan haberde "Türkiye'nin en büyük kenti şoförler, esnaf odaları ve zengin plaka sahipleri arasında vahşi bir iktidar mücadelesinin ortasında kaldı" ifadeleri kullanıldı.

YAŞANAN TARTIŞMAYA DA DEĞİNİLDİ

Haberde sarı taksi şoförleri ile korsan araçlar arasında şiddet içeren kavgalar yaşandığı belirtilirken, "Eğer müşteriler bir taksi bulacak kadar şanslı olursa, onlar için de genellikle hüsran söz konusu. Cinsel taciz, ırkçılık, fazla para alma, kabalık ve emniyetsiz bir sürüş, devam eden sorunlar" denildi. 

ŞOFÖRLER VE PLAKA SAHİPLERİ ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK

Gazete, "Bazı şoförler ise yetkili kim olursa olsun çalışma koşullarının iyileşmeyeceğinden endişeli" ifadelerini kullanarak, Beyoğlu'nda taksicilik yapan Serdar Yılmaz'ın görüşlerine de yer verdi.

"ŞOFÖRLERİN PLAKALARI KENDİLERİNE AİT OLMALI"

Aracını beş yıldır kullandığını ama sahibiyle hiç tanışmadığını, sadece günlük kirayı ödediğini anlatan Yılmaz, "Onlar tam bir mafya... Bizim hiçbir sosyal güvenliğimiz yok. Bu kadar az para kazanmak isteyen herkes bu işi yapabilir. Adli kontroller yapılmıyor. Bu iyi bir iş değil. Plakaların taksi şoförlerinin kendilerine ait olması gerekiyor" dedi.

İstanbul’un taksi sorunu İngiliz medyasında

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...