Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 12:20 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

İşte Thodex’in en büyük mağduru: Tam 7 milyon lira kaptırdı

Yüz binlerce kişinin mağdur olduğu Thodex vurgunuyla ilgili soruşturma sürerken, TGRT Haber çarpıcı detaylara ulaştı. Dosyada, kripto para borsasının kurucusu Fatih Özer’e para kaptıranlar arasında en büyük mağdurun yaklaşık 7 milyon TL parası buhar olan Y.D olduğu ortaya çıktı: Bir gün hesapta 7 milyon var, ertesi gün sıfır. Bunu yaşamayan bilemez…

İşte Thodex’in en büyük mağduru: Tam 7 milyon lira kaptırdı
thodex,fatih özer,bitcoin,kripto para

SİNEM ERYILMAZ

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, yaklaşık 400 bin kişiyi dolandırtıktan sonra ortadan kayboldu. Kırmızı bültenle Aranan Özer, hakkında açılan davada binlerce mağdur bulunuyor. Onlardan biri, Özer’e yaklaşık 7 milyon TL kaptıran Y.D, ‘En mağdur’ olarak şikayetçiler listesinin başında yer alan Y.D’ye TGRT Haber ulaştı. 

Thodex’in en büyük mağduru ‘tgrthaber.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu. Yüklü bir miktarı ‘Dogecoin’ olmak üzere 3 milyon liralık kripto para satın aldığını belirten Y.D, bu rakamı 2,5 katına çıkardığını, kaybının yaklaşık 7 milyon lira olduğunu dile getirdi.

BUNU YAŞAMAYAN BİLEMEZ...

Thodex’e yatırım yapma sebebini anlatan Y.D, “Türkiye'de en eski kurulan iki firmadan biri olan ve hacmi oldukça yüksek bir borsa olduğu için yatırım yaptım. Bu şirket ve şahıs birçok televizyonda, sosyal medyada sürekli başarılı bir işadamı olarak tanıtıldı” dedi. “Bunların olacağını bilseydim elbette bu şirkete yatırım yapmazdım” ifadelerini kullanan Y.D, şöyle konuştu; 

“Bir gün kalkıyorsunuz hesap bakiyenizde yaklaşık 7 milyona yakın para varken daha sonra sıfırsınız. Bu psikolojiyi yaşamayan bilmez. Kurduğumuz tüm hayaller bir anda yıkılıyor. Ama ne olursa olsun hayatı bir şekilde yaşamaya ve devam etmeye mecbursunuz. Bunu yapan şahsın ve bu işe kimler karışmışsa önce adalet önünde hesap vermesini istiyorum.”

İşte Thodex’in en büyük mağduru: Tam 7 milyon lira kaptırdı

ÇİN VE BAE’DEN BİLE MAĞDUR VAR

Thodex mağdurlarının Avukatı Sinan Keskin ise, doktor, avukat, mühendis, iş insanı ve devlet memuru gibi farklı mesleklerden müvekkilleri bulunduğunu söyledi. Keskin, Çin’den ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) bile müvekkili olduğunu belirtti. 

Mağdur müvekkillerin dosyalarının da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma ile birleştirildiğini ifade eden Keskin, yurtdışında aranan Fatih Faruk Özer'in hala Türkiye ile bağlantılarının olabileceğini düşündüklerini söyledi. Keskin “Ailesinden de tutuklu olanlar ve adli kontrol kararıyla yurt dışı çıkış yasağı konanlar var. Şahsın sadece ailesi ile ilgili değil, daha geniş çaplı irtibatta olduğu kişilerin araştırılması da derinlemesine yapılıyor. Bu konuda bize de gelen isimsiz aramalar var ancak somut bir bulgu ve bilgi olduğunda savcılık ve emniyet birimleriyle paylaşacağız” dedi.

İŞBİRLİKÇİLERİ DE YAKALANABİLİR

Bir sonraki süreçte Özer’in ve ortaya çıkabilecek işbirlikçilerinin de yakalanmasına yönelik çalışmalar yürütülebileceğinin altını çizen Keskin, mağdurların alacaklarının tahsiliyle ilgili de şöyle konuştu: 

“Savcılık tarafından Thodex ve Fatih Faruk Özer'in şahsi parasına konulan tedbir ne zaman kalkarsa, icra yoluyla mağdurlar adına talepte bulunduğumuz zararlar da bir tasfiye süreci ile karşılanacak.”

SOĞUK CÜZDANINDA 11 MİLYAR LİRA VAR

Thodex’in aranan kurucusu Faruk Fatih Özer'in soğuk hesap cüzdanına geçtiğimiz günlerde TGRT Haber ulaşmıştı. Özer’in yurt dışına kaçmadan önce hesabında 27 bin 714 bitcoin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu rakam, 1,2 milyar ABD dolar yani 11 milyar TL’ye denk geliyor. 

KRİPTO PARA İÇİN YASA TEKLİFİ EKİM’DE

Kripto para piyasasında binlerce kişinin mağdur olması, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı harekete geçirmişti. Bu kapsamda yatırımcının korunması, kara paranın önlenmesi, kripto para alım satımında denetimi güçlendirecek yasa çalışması tamamlanırken, çalışmanın ekimde Meclis’e sunulması bekleniyor.

Söz konusu yasa ile kripto varlık çeşitlerinin tanımlanması, alım veya satım yapanların uyması gereken ilkelerin belirlenmesi, ilgili şirketlerin Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) gözetiminde faaliyette bulunması ve şirketlere asgari sermaye şartının getirilmesi planlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...