Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 18:14

İzmir Foça'da orman yangını

İzmir'in Foça ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına 15 arazöz ve 4 helikopterle müdahale etti. Uzun süren çalışmaların ardından yangın saat 21.00 sıralarında kontrol altına alındı.

İzmir Foça'da orman yangını
izmir,orman,yangın

İzmir'de akşam saatlerine doğru orman yangını paniği yaşandı. Foça'ya bağlı Ilıpınar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Yangın ihbarı üzerine  İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 15 arazöz bölgeye sevk edildi. Ayrıca yangına havadan da 4 helikopter müdahale ediyor. Ekiplerin söndürmek için yoğun çaba sarf ettiği yangının yerleşim yerlerine ulaşma tehlikesinin olmadığı bildirildi.

İzmir Foça'da orman yangını

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Yangına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den de açıklama geldi. Yangının makilik alanda başlayıp rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü belirten Tunç Soyer, "Orman yangın söndürme ekiplerine itfaiye birimlerimizle destek veriyoruz. Yangının evlere sıçramadan söndürülmesi için ekiplerimiz canla başla çalışıyor" ifadelerini kullandı.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Saat 21.00 sıralarında etrafı çevrilen ve yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirlenen yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı bildirildi. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın devam etmesi sebebiyle ekiplerin dikkatli çalışması devam ediyor. Öte yandan yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için jandarma ve orman ekipleri tarafından başlatılan çalışma sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...