Tgrt Haber
21 Haziran 2021 10:36

İzmir'de şebeke suyu skandalı! Çok sayıda kişi hastanelik oldu

İzmir’in Buca ve Gaziemir ilçelerinde, musluklardan akan yoğun kokulu şebeke suyu, vatandaşların tepkisine neden oldu. Şebeke suyunu içen çocuklar ise baygınlık geçirdi. İZSU ise sorunun klorlama sisteminde kısa süreli yaşanan arızadan kaynaklandığını açıkladı.

İzmir'de şebeke suyu skandalı! Çok sayıda kişi hastanelik oldu
izmir,İZSU

İzmir’in Buca ve Gaziemir ilçelerinde, musluklardan yoğun kokulu şebeke suyu aktı. Musluklarını açan vatandaşlar suda bir tuhaflık olduğunu anladı. Musluklardan akan yoğun kokulu şebeke suyundan dolayı hastanelik olan vatandaşlar isyan ederek İzmir Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi.

SOKAK ORTASINDA BAYILDILAR

Eşi ve 5 çocuğuyla birlikte hastaneye geldiklerini belirten Muharrem Kökalan, ortada böyle bir sorun varken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşları daha önce uyarması gerekirdi diyerek tepki gösterdi. Belediyeden hiçbir şekilde memnun olmadığını ve hastane tıklım tıklım dolu olduğunu belirten Kökalan, “Çocuklarım hala kusmaya devam ediyor. Eşimde bu sudan içmiş ve lağım kokusu, doğalgaz kokusu gibi bir koku hissetmiş. 5 tane çocuk bu suyu içtikten sonra sokak ortasında bayıldı.” dedi.

İzmir'de şebeke suyu skandalı! Çok sayıda kişi hastanelik oldu

“SU SİLİKON GİBİ KOKUYORDU”

Suyun silikon gibi koktuğunu ve içtiğinde tadının çok kötü olduğunu belirten 12 yaşındaki Irmak Kaymaz, “Suyu içince ağzımı kurutuyordu ve daha da kötü bir tat alıyordum daha sonra suyu içmeyi bıraktım” diye konuştu.

“BURADA YÜZLERCE HASTA İNSAN VAR”

Oğlu içtiği su yüzünden hasta olan ve İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni aradığını ancak kimsenin ilgilenmediğini belirten Remzi Fidan,  “Burada yüzlerce hasta insan var. 2 gündür sular içilmiyor, hazır su alıp içiyoruz” diye tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) konu hakkında dün yaptığı açıklamada Gaziemir’de suyun tat ve kokusunu etkileyen kısa süreli bir arıza yaşandığını ancak sorunun insan sağlığına olumsuz bir etkisinin bulunmadığı belirtmişti. Tahtalı Barajı’ndaki suyun arıtılarak verildiği tesiste klorlama ünitesinde yaşanan kısa süreli arızanın giderildiği belirtilen açıklamada sudan gerekli örneklerin alınarak test edildiği ve insan sağlığına zarar verecek bir bulguya rastlanmadığı bildirilmişti. Ayrıca sudaki tat ve kokunun tahliye yapılarak giderilmesi için 2 saat su kesintisi olacağı duyurulmuştu.

İzmir'de şebeke suyu skandalı! Çok sayıda kişi hastanelik oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...