Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2021 09:39

Japonya’da sel ve heyelan: 2 kişi hayatını kaybetti

Japonya’da şiddetli yağışın yol açtığı sel ve heyelanın ardından yürütülen çalışmalarda 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Japonya’da sel ve heyelan: 2 kişi hayatını kaybetti
japonya,yağış

Japonya'da etkisini gösteren şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Kanagawa, Shizuoka ve Chiba eyaletleri başta olmak üzere ülkenin farklı kesimlerinde şiddetli yağış birçok bölgede sel ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) riskli bölgelerde yaşayan sakinleri tahliye uyarılarına karşı hazırlıklı olmaya çağırırken, yerel otoriteler de olası nehir taşkınları ve yıldırım tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Şiddetli yağışın yol açtığı sel ve heyelanda bilanço netleşmeye başladı. Shizuoka eyaletinde bulunan Atami şehrinde 20 kişinin kayıp olarak kayıtlara geçtiğinin bildirilmesinin ardından bölgede yürütülen çalışmalarda yerel yetkililer 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını belirtti. 

SOKAKLAR ÇAMURLA KAPLANDI

Kanagawa eyaletindeki Ninomiya kasabasında sokaklar çamurla kapanırken, aynı eyaletteki Tohmei karayolunda meydana gelen toprak kayması nedeniyle araç trafiğinde aksama yaşandı.

Kanagawa ve Shizuoka eyaletinde birçok bölge sular altında kaldı, araçların trafikte ilerlemekte güçlük çektiği kameralara yansıdı.

PAZARTESİYE KADAR SÜRECEK

Japonya Meteoroloji Ajansı'ndan (JMA) yapılan açıklamada, mevsimsel sağanak yağışların Japon Denizi kıyılarındaki bölgelerde Pazartesi gününe dek etkisini sürdüreceği belirtildi.

Yerel otoriteler, riskli bölgelerde yaşayan sakinleri tahliye uyarılarına karşı hazırlıklı olmaya çağırırken, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'ne bağlı ekipler de arama kurtarma faaliyetine destek vermek üzere felaketten etkilenen bölgelere gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...