Tgrt Haber
25 Kasım 2021 11:14

Kadıköy metrosunda saldırıya uğrayan Senanur Damgacı: Güvenlik müdahale etmedi

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadın yolcuya bıçakla saldıran, hakaretler ve tehditler savuran saldırgan yakalandı. Olayın ardından açıklama yapan mağdur Senanur Damgacı, rahatsızlığı bulunan bir kadının maskesini indirmesi üzerine tartışanın başladığını belirterek güvenlik güçlerinin konuya müdahale etmediklerini ifade etti.

Kadıköy metrosunda saldırıya uğrayan Senanur Damgacı: Güvenlik müdahale etmedi
senanur damgacı,kadıköy metro,bıçaklı saldırı,metro

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda, dün akşam çekilen görüntüler tüm Türkiye'yi dehşete düşürdü. Sosyal medyada kısa sürede gündem olan videoda, tartıştığı kadına bıçak çekip küfür ve hakareetler savuran kişi, polis ekipleri tarafından yakalandı. Bıçaklı saldırganın hakaretlerine maruz kalan Senanur Damgacı ise dehşet anlarını anlattı.

MASKE UYARISI BIÇAKLI SALDIRIYA DÖNDÜ

Tartışmanın çıkış noktasının aslında kendisiyle alakalı olmadığını belirten Damgacı, yaşanan olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Kadıköy metrosunda saldırıya uğrayan Senanur Damgacı: Güvenlik müdahale etmedi
Metroda saldırıya uğrayan genç kadının dövüş sporlarıyla ilgilendiği öğrenildi.

"Metroda bir kadın cilt rahatsızlığı nedeniyle maskesini biraz aşağı indirme zorunda kaldı. Saldırgan şahıs, kadına hakaret ederek söylenmeye başladı. Karşısındaki kadın cevap vermedikçe adam daha fazla üzerine gitmeye başladı. Biz de saldırgan kişiyi kadının üzerine gitmemesi konusunda uyardık. Sonrasında olay bize döndü."

GÜVENLİK BİRİMLERİ KONUYA MÜDAHALE ETMEDİ

Ardından saldırganın bıçak çıkardığını ve metrodaki vatandaşların müdahalesine rağmen durdurulamadığını belirten Damgacı, "Bıçak çıkartarak üzerimize yürüdü. Metrodaki vatandaşlar araya girmeye çalıştı. Ama saldırgan durmak bilmedi. Ayrıca vatandaşlar araya girmeye çalışırken metronun güvenlik birimleri konuya müdahale etmedi. Biz onlardan da şikayetçiyiz” diye konuştu.

Kadıköy metrosunda saldırıya uğrayan Senanur Damgacı: Güvenlik müdahale etmedi
Senanur Damgacı'nın dövüş sporları antrenörü olduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda dün akşam saatlerinde E.Y. ile Nilgün Damgacı arasında tartışma çıktı. E.Y. isimli kişi tartıştığı kadına ve o esnada yanında bulunan kızı Senanur Damgacı'ya bıçak çekerek hakaretler savurduktan sonra olay yerinden uzaklaştı. E.Y. isimli şüpheli gece saat 02.30 sıralarında polis ekiplerince yakalandı. E.Y.'nin kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme suçlarından toplamda 20 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...