Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2021 13:53

Kamyon sürücüsü diğer insanları kurtarmak için kendi canını hiçe saydı

Kastamonu'da freni boşalan bir kamyonun sürücüsü, aracındaki arızayı fark edince diğer araçlara çarpmamak için kamyonu yan yatırdı. Kendi canını tehlikeye atarak büyük bir felaketin önüne geçen sürücü tedavi altına alındı.

Kamyon sürücüsü diğer insanları kurtarmak için kendi canını hiçe saydı
kastamonu,,trafik kazası,,kamyon,

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, freni boşalan kamyon devrildi. Kazanın ardından sürücü, frenin tutmadığını fark ederek aracını yan yatırdığını belirtti.

Kastamonu'nun Tosya ilçesi D-100 karayolu Kaleyakası mevkiinde, Tosya ilçesine küspe taşıyan Yüksel Türkmen idaresindeki 19 TE 910 plakalı kamyon, freni boşalması neticesinde kontrolden çıktı. Freni boşalan kamyonun önündeki araçlara çarpmasını ve olası bir faciayı önlemek isteyen sürücü Yüksel Türkmen, ani manevralar yaparak kamyonu yan yatırdı.

Kamyon sürücüsü diğer insanları kurtarmak için kendi canını hiçe saydı
Araç içinde sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı.

YAN YATAN ARAÇTA SIKIŞTI

Kazada kamyonda sıkışan sürücü, olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Türkmen, Tosya Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

"DAHA BÜYÜK FACİAYA NEDEN OLMAMAK İÇİN YAN YATIRDIM"

Hastanede tedavisi süren Yüksel Türkmen, yaklaşık 6 kilometre boyunca aracı durdurmaya çalıştığını belirttiği o anları şu sözlerle anlattı:

“Kastamonu’dan küspe yükleyip Tosya ilçesine yola çıkmıştım. Tosya ilçesine yaklaşık 10-15 kilometre kalmıştı. Rampa aşağı inerken Karayollarının tuzlama alanından aşağıya doğru birden aracın freni boşaldı."

"Araba kontrolden çıktı. Kimseye vurmadan yaklaşık 5-6 kilometre boyunca direksiyon hakimiyetini kaybedince fren olmadan geldim. Daha sonra ilçeye yaklaştığım anda daha büyük bir faciaya neden olmamak için kamyonu yana yatırmak zorunda kaldım” dedi.

Kamyon sürücüsü diğer insanları kurtarmak için kendi canını hiçe saydı
Kendi canını tehlikeye atan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"TEK TESELLİM KİMSEYE ÇARPMAMAM"

Olası bir faciayı önlendiğini belirten Türkmen, “Kaza esnasında aklım başımdaydı ama bir anda bilemedim ne olduğunu, tek tesellim kimseye çarpmamam ve önüme kimsenin çıkmaması. Kamyonu kendim yatırdım, Allah tarafından yatırıldı kamyon. Yoksa şehir içine inecektim, insanlara çarpabilirdim, belki de daha büyük bir felaketten kurtulmuş oldum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...