Tgrt Haber
28 Ocak 2022 10:49

Kaportacılarda yer kalmadı: Sanayide kar mesaisi

Türkiye’nin genelinde yaşanan şiddetli kar fırtınası nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi. Oto sanayiler kar yağışı sonrası hasarlı araçlarla doldu taştı.

Kaportacılarda yer kalmadı: Sanayide kar mesaisi
Kar yağışı,Kaza,Hava durumu,İstanbul

Türkiye’nin genelinde uzun süredir etkisi sürdüren kar yağışı beraberinde buzlanma ve don olaylarını da getirdi. Çok sayıda araç kar yağışı ve buzlanma sebebiyle kayganlaşan yollarda kaza yaptı. Kazalardan sonra kentlerin oto sanayilerine akın başladı. Kaportacılar hasarlı araçlarla dolup taştı. Tamirciler gece gündüz çalışıp yoğun talebi yetiştirmeye çalışıyor. 

Kaportacılarda yer kalmadı: Sanayide kar mesaisi
Sanayide oluşan görüntülerde oto kaportacılarda araçları koyacak yer kalmadı. 

Kar yağışı sebebiyle kazaların sayısının arttığını belirten Orhanlar Otomotiv'in sahibi Sinan Orhan, "Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle araç kazalarında artış gözlenmekte, iş yoğunluğumuz arttı. Normal zamana göre işlerde yüzde 40 artış var, gece gündüz çalışıp gelen talebi karşılamaya çalışıyoruz. Kaza yapan araç sahipleri bizi aradığı takdirde biz her türlü sigorta ve kasko takiplerini yapıp araçlarını onarıyoruz" dedi.

TEDBİRSİZ YOLA ÇIKANLAR KAZA YAPIYOR

Kış lastiğine dikkat çeken bir başka kaporta ustası Şirazi Yaşar, ''Tedbirsiz yola çıkanlar buzlanmalardan dolayı kaza yapıyor. En çok kış lastiği takmayanlar kaza yapıyor. Sürücülerin hava durumuyla ilgili bilgi sahibi olup yola çıkması gerekiyor. Ayda 3 tane kaporta işlemi yapıyorsak şu anda 3 gün için 30 araç randevu aldı’’ şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...