Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2021 09:17

Karşı binanın yandığını görünce hortumu alıp balkona koştu

Amasya'da 5 katlı bir binanın en üst katında çıkan yangını gören karşı apartmandaki bir vatandaş, bahçe hortumuyla balkonundan yangına müdahale etti. Alevlerin yayılmasını engellemeye çalışan vatandaşın o çabası cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Karşı binanın yandığını görünce hortumu alıp balkona koştu
yangın,,balkon,,hortum,,amasya,

5 katlı bir binanın en üst katında meydana gelen yangında, alevlerin bir anda çatıyı sardığını gören karşı komşu Andullah Demirel, balkondan bahçe hortumuyla tazyikli suyu yanan binaya doğru tutarak etrafa yayılan kıvılcımları söndürmeye çalıştı.

Hacı İlyas Mahallesi Yörgüçpaşa Sokaktaki 5 katlı apartmanın en üstündeki dairede çıkan yagın, kısa sürede çatıyı sardı. Amasya Belediyesi itfaiye ekiplerine ihbarda bulunulmasıyla ekipler, kısa sürede yangına müdahale etti. O sırada karşı apartmanda yaşayan kaynak ustası Abdullah Demirel de bahçe hortumunu musluğa takıp tazyikli suyu yanan binaya tuttu.

Karşı binanın yandığını görünce hortumu alıp balkona koştu

"ELİMDEN GELDİĞİNCE SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTIM"

Yaşadıklarını anlatan 32 yaşındaki Demirel, “Patlama sesi oldu. Bir anda alevler yükseldi. Hortumu uzatıp alevlerin karşı tarafa sıçramamasına gayret ettim. Balkondan elimden geldiğince alevleri, kıvılcımları söndürmeye çalıştım” diye konuştu.

DUMANDAN ETKİLENİNCE POLİSLER İNDİRDİ

Yakınlarını binadan tahliye edip bir süre daha alevlerin sıçramasını önlemeye çalışan Demirel, dumandan etkilenmesi üzerine polislerin kendisini binadan indirdiğini söyledi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı. Dumandan etkilenen vatandaşlara 112 acil sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...