Tgrt Haber
19 Kasım 2021 10:57

Kartellerin kanlı savaşı: Meksika'da köprüye asılı cesetler bulundu

Meksika'da toplu cesetler bulunmaya devam ediyor. Ülkenin Zacatecas eyaletinde 9'u üst geçitten sallandırılmış halde olmak üzere 10 ceset bulundu.

Kartellerin kanlı savaşı: Meksika'da köprüye asılı cesetler bulundu
meksika,,kartel,,uyuşturucu,,ceset,

Meksika'da geçtiğimiz günlerde gizli bir mezarda bulunan 65 cesedin ardından eyaletin Cuauhtemoc bölgesindeki bir üst geçidin korkuluklarına asılı 9 cesedin tespit edildiği, 1 cesedin ise yol kenarında bulunduğu açıklandı. 

Zacatecas Kamu Güvenliği Dairesinden yapılan açıklamada, 10 cansız bedenin de erkeklere ait olduğu belirtilirken kimlik bilgilerine dair bir bilgi verilmedi. 

Meksika yerel basınındaki haberelere göre, pazartesi günü de Zacatecas'ta 3 ceset köprüye asılı bulundu. Uyuşturucu çeteleri için stratejik önemi olan Zacatecas eyaletinin kontrolü için ülkenin en güçlü kartelleri Jalisco Yeni Nesil Karteli ve Sinaloa, sıklıkla karşı karşıya geliyor.

 

Zacatecas'da geçen yıl 1065, bu yılın ilk 7 ayında ise 800'den fazla kişi hayatını kaybetti. Federal veriler, Meksika'da bu yılın ilk 9 ayında 25 binden fazla kişinin cinayete kurban gittiğine işaret ediyor.

GİZLİ MEZARDA 65 CESET

Meksika'nın Veracruz eyaltine bağlı Alvaradı kentinde bulunan gizli bir mezarda, geçtiğimiz günlerde çok sayıda ceset bulundu. Yetkililer, savcılık ve polis eşliğinde mezardan çıkarılan cesetlerin toplamda 65 kişiye ait olduğu bilgisini paylaştı.

Cesetlerin üzerinden kişisel eşyalar, banka kartları, kimlik bilgileri çıkarken kurbanların 2011-2012 yılları arasında çeteler arasındaki hesaplaşma sonucunda öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Kartellerin kanlı savaşı: Meksika'da köprüye asılı cesetler bulundu

İŞKENCEYE UĞRAMIŞ CESETLER

Geçtiğimiz aylarda Meksika'nın Zacatecas eyaletinde bir ihbar üzerine yetkililer, işkence izleri ve kurşun yaraları bulunan 9 ölü bedenle karşılaştıklarını açıkladı. 9 cesetten önce bir evde 10 işkence mağduru cansız beden bulunan Zacatecas eyaletinde şiddet olayları son zamanlarda artış gösteriyor.

ARTEZYEN KUYUSUNDA 20 CESET

Veracruz eyaletine bağlı Omealca kasabasında bir evin yakınlarındaki artezyen kuyusundan 20 ceset çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...