Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Temmuz 2021 12:06

Kaşınanlar şifayı ‘uyuz hamamı’nda arıyor

Başkent’in Sincan ilçesinde halk arasında uyuz hamamı olarak da bilinen bir gölün şifalı olduğuna inanılıyor. Egzama, uyuz, isilik gibi cilt rahatsızlıkları olanlar çocuk, çocuk, genç, yaşlı demeden bu gölün yolunu tutuyor. Bugünlerde ise kurban bayramı ve aşırı sıcaklar nedeniyle uyuz hamamı ziyaretçi akınına uğradı.

Kaşınanlar şifayı ‘uyuz hamamı’nda arıyor
uyuz hamamı,,ankara,,şifa,,sağlık,

Ankara’da uyuz, egzama ve birçok cilt rahatsızlığına iyi geldiğine inanılan gölde vatandaşlar şifa arıyor.

Sincan İlçesine bağlı Malıköy Mahallesi’nde halk arasında Uyuz Hamamı olarak da bilinen göl, Kurban Bayramı tatili ve aşırı sıcaklar dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı.

'KANSERE İYİ GELİYOR'

Sadece köy halkı ve bilenlerin gittiği göl ile ilgili bir vatandaş, “Çeşitli cilt hastalıklarına, kanser hastalığına iyi geldiğini söylüyorlar. Biz de bu yüzden buraya geldik” ifadelerini kullandı.

Kaşınanlar şifayı ‘uyuz hamamı’nda arıyor

HEM SUYU HEM DE ÇAMURU ŞİFALI

Ücreti ve çevresinde bir sosyal tesisi olmayan uyuz hamamına ilgi gösteren vatandaşlar yetkililerin buraya sosyal tesisler yapmasını beklediklerini söyledi. Uyuz hamamının sadece suyunun değil, çamurunun da şifalı olduğuna inanılıyor. Böylece bazı vatandaşlar, zeminden çıkan çamuru vücutlarına sürerek isilikten kurtulmanın yollarını arıyor.

Çamurun cilt deri hastalığına iyi geldiğini söyleyen bir ziyaretçi, “Ben ilk kez geliyorum. İnşallah şifasını alacağız” dedi. Oğlunda egzema olduğunu söyleyen bir vatandaş ise gölün egzemayı 1 haftada bitirdiğini söyledi.

Kaşınanlar şifayı ‘uyuz hamamı’nda arıyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...