Tgrt Haber
19 Temmuz 2019 15:12

Katliam gibi kazada yürek burkan detay

Van'ın İpekyolu ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan minibüsün kontrolden çıkıp takla atması sonucu hayatını kaybeden 16 kaçak göçmenden 2'sinin bebek olduğu orta çıktı.

Katliam gibi kazada yürek burkan detay
bebek,,çocuk,,kaçak,,göçmen,,van,,cenaze,

İran sınırından yurda yasa dışı yollardan giriş yapan kaçak göçmenleri taşıyan Gökhan Sırma yönetimindeki 76 AAC 296 plakalı minibüs, İpekyolu ilçesine bağlı Ilıkaynak Mahallesi yolunda kontrolden çıkarak takla atmış ve minibüs içerisindeki 66 kaçak göçmenden araç sürücüsü Gökhan Sırma ile birlikte 16'sı hayatını kaybetmişti. 50 kişinin de yaralandığı kazada, koltukların söküldüğü minibüse 66 kişi sığdırılmıştı.

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEKLER

Kazada hayatını kaybeden 2'si bebek olmak üzere 7 çocuk ile 9 yetişkinin cenazeleri Van Adli Tıp Şube Müdürlüğü morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından kimliklerinin belirlenmesi için DNA örnekleri alınan göçmenlerin kimlik bilgilerinin konsolosluklara gönderileceği ifade edilirken, 15 günlük yasal bekleme süreleri boyunca alınmayan cenazelerin ise kimsesizler mezarlığına defnedilmek üzere belediyelere teslim edileceği bildirildi. 

"ÇOCUK CENAZELERİNDEN 2'Sİ BEBEKTİ"

Adli Tıp Şube Müdürü Adli Tıp Doktoru Bedir Korkmaz, vefat eden göçmenlerinin otopsilerini yaptıklarını, ancak bazı cenazelerin üzerinden pasaport çıktığını ve tercümanlar aracılığıyla kimliklerinin belirleneceğini ifade etti.

Cenazelerden 7'sinin çocuklara ait olduğuna ve bunlardan 2’sinin ise bebek olduğuna dikkat çeken Korkmaz, “Yaşanan kazada hayatını kaybedenler arasında çocuk ve kadınlar ağırlıklıydı” diye konuştu. 

Korkmaz, bu yıl Adli Tıp Şube Müdürlüğüne getirilen 70’ten fazla göçmen cenazesinin otopsisini yaptıklarını da sözlerine ekledi. 

Öte yandan, kazada yaralanan kaçak göçmenlerden 22'sinin Van Eğitim Araştırma Hastanesinde, 23'ünün Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde, 5'inin de kentteki özel hastanelerde tedavileri devam ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...